Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αργυρούπολη: Μήνυση για τετελεσμένη ανθρωποκτονία καταθέτει η οικογένεια της Όλγας – Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού από το σύντροφό της


Ήταν 14 Ιανουαρίου του 2022 όταν η Όλγα βρέθηκε αιμόφυρτη και αβοήθητη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι που διέμενε με τον 46χρονο σύντροφό της - προπονητή τζούντο στην Αργυρούπολη. Αμέσως, η ΕΛΑΣ ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη καθώς το θύμα είχε ξυλοκοπηθεί άγρια.
Συγκεκριμένα, άτομο του κύκλου του 48χρονου ειδοποίησε τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Όταν έφτασαν στο σημείο, ωστόσο, ο ίδιος είχε εξαφανιστεί ενώ, σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τότε, το μήνυμα της κόρης του δράστη στο Instagram είχε συγκλονίσει.
«Να σαπίσεις στη φυλακή»
Η νεαρή κοπέλα ανέβασε μια φωτογραφία του πατέρα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, εκφράζοντας την οργή της.
«Ντρέπομαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας μου, ελπίζω να σαπίσεις στη φυλακή», έγραψε σε ανάρτησή της.

Ανάρτηση Κόρης (δράστη επίθεσης στην Αργυρούπολη)

Σημειώνεται πως στη φωτογραφία υπάρχει και η λεζάντα: «Κοινοποιήστε παντού για να βρεθεί! Αυτό είναι το σκουπίδι της Αργυρούπολης που χτύπησε τη σύντροφό του, χαροπαλεύει η γυναίκα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κινείται με όχημα KAΙ χρώματος ασημί». Ο δράστης έχει ακόμα τρία παιδιά.
«Δεν ήθελα να καταλήξει στο νοσοκομείο»
Άμεσα η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας Ο ίδιος, που είναι γνώστης πολεμικών τεχνών, χτύπησε σε τέτοιο βαθμό την άτυχη γυναίκα, μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ολυμπίας, στην Αργυρούπολη, ώστε την άφησε αναίσθητη και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, μετά το πέρας του αυτοφώρου, παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές. Ο άνδρας παραδόθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος. «Το έχω μετανιώσει. Δεν ήθελα να τής κάνω κακό. Δεν ήθελα να καταλήξει στο νοσοκομείο», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στις αρχές, στις οποίες εμφανίστηκε μετανιωμένος και μίλησε ελάχιστα.
Της έσπασε κεφάλι και πλευρά με τα χέρια
Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον άγριο ξυλοδαρμό της 40χρονης γυναίκας σόκαραν την κοινή γνώμη. η οποία εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ο ιατροδικαστής εντόπισε στο σώμα της γυναίκας σημάδια που μαρτυρούν ότι η κοπέλα δεν ξυλοκοπήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022.
Όπως μετέδιδε τότε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN λίγες ημέρες πριν από την άγρια κακοποίηση που οδήγησε την γυναίκα στην Εντατική του Ευαγγελισμού, το θύμα είχε υποστεί και άλλον βαρύ ξυλοδαρμό.


Σοκαριστικά τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεση μαρτυρούν την βιαιότητα με την οποία ο δράστης χτυπούσε τη γυναίκα λίγο πριν εξαφανιστεί από το διαμέρισμά της Αργυρούπολης αφήνοντάς την ημιλυπόθυμη στο πάτωμα. Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής εντόπισε:
Βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα
Σπασμένα πλευρά
Χτυπήματα με τα χέρια αλλά και χτυπήματα πολλά σε επίπεδη επιφάνεια. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο δράστης χτυπούσε την σύντροφό του με δύναμη στο πάτωμα ή στον τοίχο
Ο ιατροδικαστής μάλιστα χαρακτήριζε τα τραύματα του θύματος «εξόχως σοβαρά». Σημειώνεται ότι οι γιατροί για να κρατήσουν στη ζωή την 40χρονη αναγκάστηκαν να της κάνουν αποσυμπιεστική κρανιοτομία, όταν εκείνη έφτασε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.
Κατέληξε 19 μήνες μετά
Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (28/08), η 41χρονη Όλγα, η οποία τον Ιανουάριο του 2022 είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 46χρονο σύντροφό της –προπονητή του τζούντο, μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη, άφησε την τελευταία της πνοή.
Από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό μέχρι σήμερα, το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή , ενώ είχε νοσηλευτεί και σε Κέντρο Αποκατάστασης για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ωστόσο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο Σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω, μέσω ανάρτησης στα social media.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής της κατηγορίας του προπονητή
Ο 46χρονος προπονητής – δράστης της επίθεσης, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση τον Απρίλιο του 2022. Το δικαστήριο, μάλιστα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «καλής διαγωγής» μετά την πράξη του. Μετά τον θάνατο του θύματος, ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της ποινής του.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, το θέμα είναι νομικά περίπλοκο. Η μετατροπή της κατηγορίας, σε ανθρωποκτονία, ή και αλλαγή της ποινής, μπορεί να γίνει μόνο στο Εφετείο, και μετά την σχετική εισήγηση, είτε του εισαγγελέα, είτε της οικογένειας του θύματος. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να αποδειχθεί ότι, ο θάνατος της 41χρονης, οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η γυναίκα κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα