Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλο Τριφυλίας : Ανέβασε «στροφές» η αντιπολίτευση, «απογοητευμένος» ο δήμαρχος

Ανέβασε «στροφές» η αντιπολίτευση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα - θέματα προ ημερήσιας διάταξης.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ενημέρωσε το Σώμα για δύο επιστολές που έλαβε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και οι οποίες θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν, τις προηγούμενες μέρες, με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, για τη σύσταση ΟΔΕ για τη, νέα, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.) και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών.
Από την αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ρώτησε, για μια ακόμη φορά, τι γίνεται με την απογραφή και γιατί δεν έχει συζητηθεί στο Σώμα ακόμα, ζητώντας αντίγραφο της Έκθεσης της Επιτροπής Απογραφής.
Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν παραληφθεί από την αρχή του έτους, ζητώντας αντίγραφα των σχετικών αποφάσεων, ρώτησε ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους έχουν λάβει αποζημιώσεις (έχουν πληρωθεί), πώς και πότε, ζήτησε αντίγραφο του Οργανογράμματος του Δήμου και έθεσε το θέμα με την επιστολή του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου για την ακύρωση προγραμματισμένης θεατρικής παράστασης στα Φιλιατρά. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, μεταξύ άλλων, τόνισε το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα που το «Θ» ανέδειξε σχετικά με το Δημοτικό Αυλώνας, όπου οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους.
Σε υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του Θανάση Πετρόπουλου. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο και τη δημοτική του πλειοψηφία, είπε: «Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Έχετε χάσει τη μάχη με την καθημερινότητα, ακόμη και με την καθαριότητα και το μοναδικό σας επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά». Απαντώντας συνολικά ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ πρόσθεσε πως για ό,τι γίνεται υπάρχουν αποφάσεις των Επιτροπών, που σχεδόν όλες είναι ομόφωνες. Σημείωσε δε, πως όλα γίνονται με διαφάνεια.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου πως «αυτό το χαμαλίκι που τραβάει ο δήμαρχος εδώ και οχτώ μήνες και αυτή την αγωνία το τι θα ξημερώσει η άλλη μέρα, στο λόγο της τιμής μου, αν το υποψιαζόμουνα, δε θα ‘μουνα εδώ, δε θα ‘μουνα εδώ!».
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς και στα εκτός ημερήσιας διάταξης, οι περισσότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί η ομόφωνη απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Σύνδεσμο Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας».
Η.Γ.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΡΕΕΕΕ
    ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΓΚΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα