Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εμπλοκή στα πρόσωπα από ΠαΣοΚ ΔΗΜΑΡ

 Εμπλοκή στα πρόσωπα από ΠαΣοΚ  ΔΗΜΑΡ
Απρόσμενη καθυστέρηση συναντά o σχηματισμός κυβέρνησης αφού οι δυο «μικροί» εταίροι ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά καθυστερούν να πάρουν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Η Κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε δυο φορές και ενώ αρχικά ελήφθη η απόφαση να στηριχθεί η κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη στη……
συνέχεια αυτό άλλαξε.
Στο ΠΑΣΟΚ σηκώθηκε θύελλα με τα κορυφαία στελέχη να διαφωνούν για τον τρόπο συμμετοχής στην κυβέρνηση και η απόφαση παραπέμφθηκε για σήμερα στις 10πμ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Το ΠΑΣΟΚ κινδύνευσε χθες να κοπεί στα δύο με αφορμή τη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνεδρίαση της γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης κορυφαία στελέχη τόνισαν ότι «εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαραβέγιες και Ζαννιάδες δε δίνουμε», εξηγώντας ότι μια κυβέρνηση με αυτή τη σύνθεση θα είναι ευάλωτη και δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Έκαναν έτσι μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ανάγκη να σχηματιστεί μία πραγματική «εθνική Ελλάδος» στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου. Απέναντί τους βρίσκονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου. Τα πνεύματα άναψαν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν για τους σχετικούς χειρισμούς. Αιτία της πρωτοφανούς αυτής εμπλοκής είναι οι αντιδράσεις βενιζελικών στελεχών που δεν θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή πρώην υπουργών στην κυβέρνηση. Ήδη συνεργάτες του προέδρου του προτείνουν να κάνει ρελάνς και να προτείνει «τη συμμετοχή νέων στελεχών και όχι φθαρμένων πρώην υπουργών».
Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα γίνει αν κάποιοι βάλουν θέμα ψηφοφορίας στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν και η διαδικασία δεν το επιτρέπει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τραυματιστεί, μέχρι και να διασπαστεί.
Ενδεικτική είναι και η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει με τα καλύτερα στελέχη του». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αντρέας Λοβέρδος.
Νωρίτερα χθες ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Σε αυτή εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Κουβέλης να χειριστεί το θέμα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα δεν θα μετέχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση αλλά με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.
Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, δηλαδή οι κύριοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαριδης από τη ΝΔ, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου από την Δημοκρατική Αριστερά και Κώστας Σκανδαλίδης και Στέλιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ, καλούνται να συντάξουν το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι πιθανότατα οι επίσημες ανακοινώσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν ίσως και αργότερα το μεσημέρι. Από την πλευρά της ΝΔ εξήγησαν ότι οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί ενδεχομένως να «κλειδώσουν» και επίσημα την συμφωνία και να προχωρήσουν τις διαδικασίες συγκρότησης κυβέρνησης ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις του συγκεκριμένου άτυπου οργάνου. Παράλληλα, δήλωσαν ικανοποιημένοι από το κλίμα, το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης.
Εξίσου αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επισημάνθηκε ότι υπήρξαν διαφωνίες σε επιμέρους θέματα για τα εργασιακά, για ζητήματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, λαθρομετανάστευσης και κυρίως για τα κέντρα φιλοξενίας.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα