Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στη φυλακή με βαριές ποινές τρείς πρυτάνεις του Παντείου

Οριστική καταδίκη σε 9 άτομα συνολικώς για υπεξαίρεση 8 εκ. ευρώ
Στη φυλακή με βαριές ποινές τρείς πρυτάνεις του ΠαντείουΣτη φυλακή οδηγήθηκαν τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και έξι ακόμα μέλη του διοικητικού προσωπικού, μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, το οποίο τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως.
 Το δικαστήριο μετά από 18 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλλε στους καταδικασθέντες ποινές από 10 έως 31 χρόνια, για υπεξαίρεση περίπου 8 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του Παντείου πανεπιστημίου, αλλά κατέληξαν να γίνουν πολυτελή αντικείμενα στην ιδιοκτησία των κατηγορουμένων (ακριβά μάρμαρα σε οικίες, Φεράρι κτλ).
 Για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο τα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ο διευθυντής του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου Βλάσσης Βεηκόντης και Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, ο διοικητικός υπάλληλος Χαράλαμπος Μπούτσικος καθώς και οι ιδιώτες προμηθευτές του ιδρύματος Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης.

 Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010.
 Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής:
 Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κάθειρξη 14 ετών. Σε πρώτο βαθμό οι Κώνστας και Παπαθανασόπουλος είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή ενώ ο Γετίμης σε κάθειρξη 16 ετών.
 Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ποινή κάθειρξης 31 ετών, από την πρωτόδικη των τρις φορές ισόβιας κάθειρξης.
 Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, κάθειρξη 14 ετών, από 16 σε πρώτο βαθμό.
 Βλάσσης Βεηκόντης και Χαράλαμπος Μπούτσικος, κάθειρξη 13 ετών, ίδια ποινή για τον Μπούτσικο σε πρώτο βαθμό και κατά δύο χρόνια μικρότερη για τον Βεηκόντη από την πρωτόδικη.
 Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης, κάθειρξη 10 ετών. Σε πρώτο βαθμό ο Γρατσάνης είχε ίδια ποινή ενώ ο Ορφανός 12ετή κάθειρξη.
 Ο Δημήτρης Κώνστας τόνισε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών στη δίκη του «γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα με κρίνει δίκαια, δεν πρόκειται να φύγω...".
 Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο Βλάσσης Βεηκόντης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Ο κατηγορούμενος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Λαΐκό Νοσοκομείο.
 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαστές αποδοκιμάστηκαν έντονα από παριστάμενους, συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων.
 Η καταδίκη αφορά στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα