Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δεκτή η παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. Βερνίκου

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει θέμα νομιμότητας για την υπουργοποίησή του
Δεκτή η παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. ΒερνίκουΔεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος.
Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει θέμα νομιμότητας για την υπουργοποίησή του
Το θέμα ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του επισήμανε ότι ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Επίσης ανέφερε για τον κ. Βερνίκο, ότι με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βερνίκος διερεύνησε αμέσως το θέμα και όταν διαπίστωσε ότι πράγματι υπάρχει κώλυμα, συνέταξε την επιστολή της παραίτησης του. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Ευ. Βενιζέλο για το κώλυμα που υπάρχει και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ του επισήμανε ότι ο νόμος είναι νόμος. Αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ομως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Ομως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;»

3 σχόλια:

 1. ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ! ΜΑΥΡΗ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ!ΔΙΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΙουνίου 27, 2012

  Η απόλυτη ξεφτίλα ενός κράτους που δεν μπορει μήνες τώρα να βρει μια λύση για τα φάρμακα των καρκινοπαθων και των ηλικιωμένων..ένα ανίκανο πολιτικο σύστημα γυροβολά στα τηλεπαραθυρα κάνοντας απλά διαπιστώσεις με αερολογίες άνευ περιεχομένου...
  Ντρέπομαι ως άνθρωπος και ως έλληνας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑνώνυμοςΙουνίου 27, 2012

  φανταστειτε να ειχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ,
  και να γινονταν αυτα, τι θα ειχε γινει.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα