Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αλεξ. Τουρκολιάς: Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας

      
ImageΗ κυβέρνηση θα προτείνει για πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά και για διευθύνοντα σύμβουλο τον Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.Ο γενικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, γεννήθηκε στην Κυπαρισσία, είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.
Ο κ. Τουρκολιάς εξελέγη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας το Νοέμβριο του 2010 και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.
Είναι πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΑΕΓΑ Εθνική Ασφαλιστική, πρόεδρος της Ένωσης Στελεχών Χρηματοδότησης Ναυτιλίας και μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ναυτικής Διαιτησίας. Επίσης, συμμετέχει ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών τραπεζών και εταιρειών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, όπως και στο Δ.Σ. της ΕΧΑΕ και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Στο δυναμικό της Εθνικής εντάχθηκε το 1997 ως διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.
Από το 1988 έως το 2002, κατείχε τη θέση του βοηθού γενικού διευθυντή για την Ελλάδα στην τράπεζα Nova Scotia. Στο διάστημα 1977-1988 εργάσθηκε στην Bank of America αρχικά ως στέλεχος ναυτιλιακών χορηγήσεων στον Πειραιά, στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης με έδρα το Λονδίνο, και τέλος ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων στον Πειραιά.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακού Diploma στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο, καθώς και Master’s of Philosophy in Shipping Economics, από το University of Wales (Μεγ. Βρετανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα