Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δηλητηρίασαν οικόσιτο σκυλάκι στον Άγιο Αθανάσιο Φιλιατρών

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Φιλιατρών η θανάτωση οικόσιτου σκύλου από φόλα, προχθές το πρωί, στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου.
Σύμφωνα με το “Filiatranews”, «o ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου εξέφρασε την οργή και τη λύπη του και συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δηλητηριάζουν ζώο του! Το περιστατικό συνέβη σε γειτονιά κοντά στον Άγιο Αθανάσιο και ο ιδιοκτήτης του είναι αναστατωμένος και εξοργισμένος με την κατάσταση αυτή. Το σκυλί βρισκόταν μέσα στην ιδιοκτησία του και δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ενώ το ανθρωπόμορφο τέρας που έκανε αυτήν την πράξη, θα πρέπει να βρεθεί και να πληρώσει. Επιπρόσθετα, γείτονες του ιδιοκτήτη του άτυχου σκυλιού ανέφεραν ότι είχαν αντιμετωπίσει κι εκείνοι τέτοιου είδους περιστατικά με τα κατοικίδια τους! Μέσα σε τρία χρόνια δηλητηρίασαν οκτώ σκυλιά και πριν από δυο μέρες μια κατσίκα!
Γείτονες υποστηρίζουν ότι έχουν τοποθετηθεί δηλητηριασμένα φαγητά σε διάφορες γειτονιές της πόλης! Ο Δήμος, όπως πάντα, παραμένει αμέτοχος σε ένα ακόμη τόσο σοβαρό ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της πόλης!Ενημέρωση: Οι κάτοικοι των Φιλιατρών με κατοικίδια ζώα να ελέγχουν τακτικά το χώρο στον οποίο περιβάλλονται τα κατοικίδιά τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονείται αθώο σκυλάκι από φόλες εγκληματιών στα Φιλιατρά. Φόλες είχαν ρίξει στην πλατεία και πέρυσι το καλοκαίρι, στις αρχές Ιουλίου, με τις οποίες είχαν σκοτώσει ένα σκυλάκι, ενώ στο πανελλήνιο είχε γίνει γνωστή η εγκληματική ενέργεια στην οποία είχαν προβεί άγνωστοι το καλοκαίρι του 2010, ρίχνοντας φόλες στην πλατεία και διάφορα σημεία της πόλης, σκοτώνοντας περισσότερα από δέκα σκυλάκια, συμβάν για το οποίο τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση και ο Δήμος Φιλιατρών.
Το τελευταίο συμβάν αναδεικνύει την ασυδοσία και εγκληματική διάθεση ανθρωπόμορφων τεράτων σε βάρος των ζώων και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε βάρος οικόσιτου ζώου. Πώς είναι δυνατόν, σε αύλειο χώρο οικίας, εγκληματίες να ρίχνουν δηλητήρια και να δολοφονούν ζώα; Δηλητήρια με τα οποία υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή άνθρωποι και μικρά παιδιά. Το πρόβλημα με τις φόλες είναι κοινωνικό, αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν έχει υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση, κυρίως σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και ο κάθε Δήμος, σύμφωνα με το νόμο, «υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων». Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή τηνεπανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο!


του Ηλία Γιαννόπουλου 
tharrosnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μας πρηξατε πια με τα ζωα οι δηθεν οι φιλοζωοι.Δεν επικροτω τετοιες ενεργειες φυσικα αλλα ελεος.Ας τα μαζεψει η πολιτεια ολα τα αδεσποτα γιατι πλεον καταντησε κουραστικο το ολο ζητημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα