Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Έπειτα από δημόσια καταγγελία πολίτη κάπως «συμμαζεύτηκε» το σκουπιδαριό στο Κάστρο Κυπαρισσίας

Χρειάστηκε κάτοικος, επωνύμως, να προβεί σε καταγγελία, την οποία και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, προκειμένου να «συμμαζευτεί» κάπως το σκουπιδαριό στο Κάστρο της Κυπαρισσίας!
Το Κάστρο, που αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, έχει αφεθεί στην τύχη του. Καλαθάκια για τα σκουπίδια τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία και δαπάνες από το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας», ο πολυδιαφημισμένος ηλεκτροφωτισμός – εδώ και χρόνια – έχει μείνει υπόσχεση του αέρα, ενώ η αναστήλωση και αποκατάσταση των πρανών, πάλι με πρωτοβουλία και δαπάνες από το Πρόγραμμα, μετά την ανάκληση των Ανοιχτών Προσκλήσεων του ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη, φαίνεται πως ίσως αργεί πολύ, για να μην πούμε ότι ξεχνιέται!
Δήμος Τριφυλίας και Αρχαιολογική Υπηρεσία δε φροντίζουν όσο θα έπρεπε για το Κάστρο! Εδώ και χρόνια έχει μπει «λουκέτο» στο κυλικείο και το κιόσκι που στεγαζόταν είναι λεηλατημένο, ενώ ο γύρω χώρος, δίπλα στου Κάστρου το μπαλκόνι με το κανόνι και τον ιστό με τη γαλανόλευκη (σ.σ. είναι κουρελιασμένη και θέλει αντικατάσταση), είναι γεμάτος σανίδες, πρόκες, σκουπίδια…Η καταγγελία του κατοίκου της Κυπαρισσίας, Αντώνη Αντωνόπουλου, η οποία αναρτήθηκε και στο blog “Kopanakinews”, από το οποίο ενημερωθήκαμε σχετικά, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα 4 Αυγούστου 2014 πήγα περίπατο στο Κάστρο Κυπαρισσίας. Εκτός απο το κυλικείο που σε είναι σε άθλια κατάσταση, είδα και 2 καλαθάκια γεμάτα από σκουπίδια (αλουμίνια, πλαστικά, γυαλιά), αλλά είδα και πολλά σκουπίδια πεταμένα κάτω, γιατί είναι ήδη γεμάτα τα καλαθάκια. Μάζεψα μερικά. Κατεβαίνοντας είπα σε μια υπάλληλο του Δήμου που καθάριζε τα σκουπίδια στον Πλάτανο της Αρκαδιάς: πηγαίνετε και πάνω, είναι γεμάτα σκουπίδια! Μου λέει: δεν μπορούμε να πάμε, απαγορεύεται, είναι δουλειά της Αρχαιολογίας, που έχει έδρα στη Σπάρτη! Δεν το πίστεψα, νόμισα πως με κορόιδευε. Πήρα τηλέφωνο το Δήμο να διαμαρτυρηθώ, και η ίδια η γραμματέας του δημάρχου μού είπε πως: ναι! απαγορεύεται να μαζέψουμε τα σκουπίδια στο Κάστρο, μας το απαγορεύει η Αρχαιολογία […]».
Ο διάλογος του πολίτη με τη γραμματέα του δημάρχου συνεχίστηκε, με καυστικές αναφορές από τον πρώτο. Μετά, λοιπόν, τη δημόσια καταγγελία του και αφού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμο Τριφυλίας, χθες, όπως διαπιστώσαμε, η κατάσταση στο Κάστρο είχε «συμμαζευτεί» κάπως, αλλά παντού φαίνονται τα σημάδια της εγκατάλειψης.


του Ηλία Γιαννόπουλου  
tharrosnews.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα