Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

23 πρόστιμα έχει επιβάλει το Λιμεναρχείο για έλλειψη ναυαγοσωστών

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά είκοσι τρία πρόστιμα έχει επιβάλει συνολικά – μέχρι πριν από λίγες μέρες – το Λιμεναρχείο Πύλου στο Δήμο Τριφυλίας για έλλειψη ναυαγοσωστών, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου σχετικά με άσκηση προσφυγών κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων του Λιμεναρχείου Πύλου. Τα εννέα εξ αυτών ήταν γνωστά από προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, για τα οποία, μάλιστα, ορίστηκε και δικηγόρος. Χθες συζητήθηκαν τα δεκατέσσερα, επιπλέον, πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Τριφυλίας, επειδή σε επιτόπιους ελέγχους κλιμακίου του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας και του Λιμεναρχείου Πύλου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης σε χαρακτηρισμένες ως «πολυσύχναστες» παραλίες κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Και πώς, όμως, θα μπορούσε όλες τις ώρες της ημέρας να υπάρχουν ναυαγοσώστες, αφού ο Δήμος, όλους κι όλους, διέθετε 3 για 4 «πολυσύχναστες» παραλίες, την παραλία του Καλού Νερού, του Αϊ- Λαγούδη Κυπαρισσίας, του Στομίου Φιλιατρών και του Λαγκούβαρδου; Και όλη την ημέρα κάθε ναυαγοσώστης να κάλυπτε μια παραλία, πάντα κάποια θα έμενε ακάλυπτη!Όπως είπε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, για τα 9 προηγούμενα πρόστιμα έχει οριστεί δικηγόρος. Τα δύο, μόνο, είναι της τάξεως των 200 ευρώ έκαστο, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι της τάξεως των 250 ευρώ. Η δε αμοιβή δικηγόρου για το κάθε ένα από τα πρόστιμα, σε ενδεχόμενο άσκησης προσφυγής του Δήμου, είναι τουλάχιστον 350 ευρώ. Καμία, όμως, προσφυγή παρελθόντων ετών δε δικαιώθηκε και ο Δήμος κλήθηκε να πληρώσει όλα τα πρόστιμα, γι’ αυτό η κα Πανουσιοπούλου κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει εάν θα ορίσουν δικηγόρο για προσφυγές, με το κόστος σχεδόν να υπερδιπλασιάζεται, ή εάν θα πληρώσουν το πρόστιμα;
Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τόνισε πως έχει και ο Δήμος ευθύνες που δεν προκήρυξε έγκαιρα τις θέσεις για να έρθουν ναυαγοσώστες.
Τελικά, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να μην ορίσει δικηγόρο για άσκηση προσφυγών, αφού, έτσι κι αλλιώς, θα πληρώσει τα πρόστιμα. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα