Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

Του πήρε τέσσερα χρόνια, αλλά, τελικά, τα κατάφερε. Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός και ως “οικονομολόγος της ανάπτυξης” (δικός του ο όρος) ανακάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα… την ΕΛΣΤΑΤ. 
Την… “καλή ΕΛΣΤΑΤ”, όχι αυτή της Γεωργαντά, του Λογοθέτη, του Καμένου και του.. αρχηγού της ΝΔ της περιόδου 2009 μέχρι τα μέσα του 2012, ούτε εκείνη του Καραμανλή (που αναπολούσε την εποχή Κοντοπυράκη) και των οπαδών του.
 Περιέργως, όμως, η ΕΛΣΤΑΤ που ανακάλυψε ο κ. Σαμαράς, κάνει την ίδια δουλειά που έκανε και πριν την ανακάλυψή της από τον ίδιο, έχει την ίδια δομή και, κυρίως, έχει τον ίδιο επικεφαλής, τον Ανδρέα Γεωργίου, στο οποίο έσυραν τα “εξ αμάξης” ο ίδιος και το κόμμα του, όταν η δουλειά που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ, ως ανεξάρτητη αρχή, δεν τον βόλευε.
Γι αυτό και είχε μιλήσει για “μαγείρεμα” των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, προκειμένου, όπως έλεγε η καθοδηγήτριά του, στο θέμα αυτό, Ζωή Γεωργαντά, να το εμφανίσει στο 15,6%.
Μεταξύ μας, πάντως, ο κ. Σαμαράς ψήφισε “στη ζούλα”, στον προϋπολογισμό του 2013, τόσο αυτός, όσο και ο Καραμανλής, αλλά και σύσσωμη η ΝΔ, ψήφισαν ότι το έλλειμμα ήταν, φεύ, 15,6%. Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα, ανακάλυψε την ΕΛΣΤΑΤ της αρεσκείας του. (Τι περίεργο πράγμα με αυτούς τους δεξιούς. Καλό είναι αυτό που τους συμφέρει και τίποτε άλλο). Η υπό τον Ανδρέα Γεωργίου Ανεξάρτητη Αρχή ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας κατά 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Αμέσως άνοιξαν σαμπάνιες στο Μέγαρο Μαξίμου (τα κανόνια του Λυκαβηττού ήταν για συντήρηση ενόψει 28ης Οκτωβρίου) για να γιορτάσουν το μέγα γεγονός. Και με την ευκαιρία ο κ. Σαμαράς έπλεξε και το εγκώμιο της ΕΛΣΤΑΤ. Υπάρχει, όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες αγνοήθηκαν από τους πανηγυρίζοντες. Στο δεύτερο τρίμηνο γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις στον τουρισμό, άρα η μείωση ήταν συγκυριακή. Δεύτερο, η μείωση της ανεργίας λόγω της αύξησης του τουρισμού, στα ποσοστά που αναφέρει η κυβέρνηση, είναι μικρή. Και, τρίτο, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, εξακολουθούν να έχουν τιμές με ΦΠΑ 23% και καρπώνονται τη διαφορά, ενώ η συμπεριφορά τους στους εργαζόμενους είναι ελεεινή, με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά. Οι περισσότεροι από αυτούς εξόφλησαν φέτος τους εργαζόμενους για την περσινή τους εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα