Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Φόλες ξανά στα Φιλιατρά

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματική δράση αγνώστου ή αγνώστων στα Φιλιατρά με φόλες, σκοτώνοντας αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα.
Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν ξανά κρούσματα, που προκαλούν έντονη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας μέλους, για αυτά τα τελευταία κρούσματα: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανησυχητικές Εικόνες. Τα κτήνη ανάμεσά μας. Στις φωτογραφίες είναι τα δύο περιστατικά αυτής της εβδομάδας που πεθάνανε από φόλα. Και τα δύο είναι θηλυκά. Το λευκό σκυλί βρέθηκε το πρωί, 28 Σεπτεμβρίου, στις εργατικές εστίες στα Φιλιατρά και είχε 8 μικρά κουτάβια που τη θήλαζαν, παρόλο που η ίδια ήταν πεθαμένη! Προφανές έφαγε την φόλα αλλού, και παρ’ όλο τους φρικτούς πόνους, το μητρικό ένστικτο την οδήγησε να γυρίσει στα κουτάβια της.
Το δεύτερο περιστατικό που βλέπετε, μαζί με μία πεθαμένη γάτα και μία άλλη που χαροπάλευε για τη ζωή της μέχρι σήμερα το βράδυ στον κτηνίατρό μας, βρέθηκαν στην πίσω πλευρά του Αγ. Γιάννη, στα Φιλιατρά, χθες το βράδυ. Αφού δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στη ζωντανή γάτα, σαρώσαμε την περιοχή για άλλα θύματα και στη συνέχεια πήγαμε στην Αστυνομία, όπου πήρανε την κατάθεσή μας.Τα κτήνη ανάμεσά μας δεν είναι τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους, αλλά οι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας: βάρβαρες πράξεις από θηρία που δολοφονούν ανυπεράσπιστα ζώα. Τα ζώα αυτά είναι θύματα μιας ακαλλιέργητης κοινωνίας, που δείχνει το χυδαίο πρόσωπό της με αυτές τις πράξεις.
Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που έχουν σκοτωθεί μόνο φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή μας, που εγώ προσωπικά έχω υπόψη μου, είναι κοντά στο 30!
Ο θυμός και η απογοήτευση δεν περιγράφονται!».

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα