Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«Σταγόνα» νερό από τις διακοπές, ξεχειλίζουν από οργή οι κάτοικοι

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, δύο φορές (δύο μέρες) για ώρες, έμεινε χωρίς νερό η πόλη των Φιλιατρών. Διακοπή στην υδροδότηση είχε σημειωθεί την Πέμπτη, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, λόγω βλάβης στο δίκτυο. Νέα διακοπή, πάλι λόγω βλάβης, σημειώθηκε και χθες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, και οι κάτοικοι των Φιλιατρών, πλέον, δεν αντέχουν άλλο τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού, προκαλώντας προβλήματα σε καταστήματα και οικίες.
«Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Φιλιατρών σήμερα, ημέρα Δευτέρα 03/11/2014 και ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00. Το συνεργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η υδροδότηση νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα», ήταν η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών για τη νέα διακοπή νερού στην πόλη. Επαγγελματίες και κάτοικοι των Φιλιατρών εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση. Απογοητευμένοι και οργισμένοι από την «κατάντια», όπως έλεγαν στο «Θ», δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να αντιδράσουν, ενώ πληροφορίες φέρουν κατοίκους να ξεκινούν συλλογή υπογραφών για αναφορά στην Εισαγγελία, καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ενώ πληρώνουν στο Δήμο Τριφυλίας τέλη ύδρευσης τα οποία είναι ανταποδοτικά. Επίσης, ενώ έχει γίνει νέο δίκτυο, δεν έχουν γίνει συνδέσεις και συνεχίζουν να πίνουν νερό – όταν δε σημειώνονται διακοπές υδροδότησης – από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες!
Αναρωτιούνται, δε, όπως έχει επισημανθεί, τι άλλο πρέπει να γίνει και πόσα χρόνια θα περάσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν οι συνδέσεις με το καινούργιο δίκτυο και να εκλείψει το πρόβλημα των διακοπών. Αναπάντητο, επίσης, παραμένει για τους ίδιους το ερώτημα, γιατί όταν παρουσιάζεται μια βλάβη σε κάποιο σημείο του δικτύου, για να αποκατασταθεί αυτή γίνεται διακοπή της υδροδότησης σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, και την πόλη ακόμα, και όχι σε τμήμα του αγωγού του συγκεκριμένου δικτύου;
Τέλος, αναρωτιούνται αν υπάρχουν, ακόμη και στο καινούργιο δίκτυο, ανά αγωγούς, δίκτυα και διαδρομές βάνες ή βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής της υδροδότησης.
harrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα