Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Πελοπόννησος: Σε αργία στελέχη του ΣΔΟΕ για πρόστιμο σε κουρείο

Πελοπόννησος: Σε αργία στελέχη του ΣΔΟΕ για πρόστιμο σε κουρείο

Για… ψύλλου πήδημα τέθηκαν σε αργία υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και άλλοι δύο εφοριακοί της ΔΟΥ Τρίπολης.
Αυτό καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της, με την οποία στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών.
Οπως καταγγέλλεται ειδικότερα, οι εφοριακοί της ΔΟΥ Τρίπολης τέθηκαν σε αργία επειδή «έθεσαν στο αρχείο υπόθεση επιβολής προστίμου σε παραδοσιακό κουρείο, σε χωριό της κεντρικής ορεινής  Κορινθίας, σε έλεγχο που είχε γίνει πριν 5 χρόνια».
Με την ίδια ανακοίνωση καλείται «η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΔΟΥ και η διοίκηση του Πρωτοβάθμιου Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΟΥ των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας να σταματήσουν την ένοχη σιωπή τους, να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των συναδέλφων που διώκονται, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα, σε όλα τα επίπεδα, για να ανακληθεί η δίωξη, εδώ και τώρα».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η περίπτωση της τιμωρίας του συγκεκριμένου στελέχους του ΣΔΟΕ δείχνει ότι ενώ σε πολλές υποθέσεις δεν ελέγχονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οργανωμένα συστήματα διαφθοράς, οι ελεγκτικές υπηρεσίες διυλίζουν τον κώνωπα και εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε υποθέσεις με ασήμαντο οικονομικό αντίκρισμα. Και μάλιστα σε βάρος κρατικών λειτουργών, όπως το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, που έχει δεδομένη προσφορά και αποτελεσματικούς ελέγχους σε κρίσιμους τομείς. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπου ενώ δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται κραυγαλέες παραβάσεις, επιβάλλονται μεγάλες τιμωρίες για… λίγα ευρώ».
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, «το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ είχε αναλάβει από το 2011 στον τομέα ευθύνης του τον έλεγχο τουλάχιστον 300 υπεράκτιων εταιρειών που ασχολούνται με την αγοραπωλησία ακινήτων, κυκλώματα διακίνησης παράνομων φαρμάκων, συστήματα επιχειρηματιών με τη διακίνηση εικονικών τιμολογίων αλλά και την παράνομη χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της θητείας του το ελληνικό Δημόσιο επέβαλε ή εισέπραξε πρόστιμα της τάξης των 90.000.000 ευρώ τουλάχιστον».
Αλλοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση είπαν στο “Βήμα”, «ο συνταξιούχος μας είπε ότι κούρευε για να συμπληρώσει την πενιχρή σύνταξή του που ήταν της τάξης των 3.600 ευρώ τον χρόνο. Μας ζήτησε να δείξουμε κατανόηση και να μην του επιβάλουμε το πρόστιμο των 200-300 ευρώ γιατί ήταν γι' αυτόν δυσβάστακτο. Μάλιστα αμέσως έκανε δήλωση έναρξης του επαγγέλματος και πήρε ταμειακή μηχανή ακολουθώντας τις εντολές μας. Αποφασίστηκε λοιπόν για λόγους ανθρωπισμού και του περί δικαίου αισθήματος να υπάρξει χαριστική ρύθμιση γι' αυτό το πρόστιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα