Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ψήφισμα για να μη μπουν «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα της Τριφυλίας

Ψήφισμα για να μη μπουν «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στην Τριφυλία εξέδωσε με προχθεσινή ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, μετά και το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Θ».
Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της ΕΛ.ΑΣ., που θα περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων σε όλη την επικράτεια. Θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας αναφορικά με το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης. Στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας λειτουργούν: α) η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας που εδρεύει στην Κυπαρισσία, β) Το Α.Τ. Γαργαλιάνων, γ) το Α.Τ. Φιλιατρών, δ) Το Α.Τ. Κοπανακίου. Σε όλες αυτές τις δομές, ιδίως όμως στα Α.Τ. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου, παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος αστυνομικού προσωπικού, να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Σημειώνεται ότι οι περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, λόγω αυξημένης αγροτικής παραγωγής, αποτελούν πόλο έλξης για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού νόμιμων αλλά και παράνομων μεταναστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα στις εν λόγω περιοχές. Επίσης, το Α.Τ. Κοπανακίου καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Αετού, που περιλαμβάνει οικισμούς και κοινότητες που είναι ημιορεινές και απομακρυσμένες από το διοικητικό κέντρο του Δήμου Τριφυλίας.
Για τους ανωτέρω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Τριφυλίας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου και Φιλιατρών μάς βρίσκει αποκλειστικά αντίθετους. Η δομή του Δήμου Τριφυλίας, με την ύπαρξη τριών ημιαστικών κέντρων, καθώς και απομακρυσμένων ημιορεινών περιοχών, επιβάλλει τη συνέχιση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου, και στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας του τριφυλιακού λαού, ιδίως σε περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 0  0


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.


Εικόνα πρόκλησης reCAPTCHA

Νέα πρόκληση
Ηχητική πρόκληση
Βοήθεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα