Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ευθείες βολές του καγκελάριου της Αυστρίας κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την τεράστια παιδικήφτώχεια»

Ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν
Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, «όπου από τη μια υπάρχει τεράστια παιδική φτώχεια και από την άλλη οι πάμπλουτοι που εμβάζουν τα χρήματά τους στην Ελβετία και δεν πληρώνουν τον παραμικρό φόρο», τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα.
Ασκεί ταυτόχρονα δριμεία κριτική απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική  στις χρηματαγορές, αλλά και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο κ. Φάιμαν, ο οποίος επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί στην Ελλάδα μια «έντιμη ευκαιρία» - γεγονός το οποίο υπογραμμίζεται ιδιαίτερα από την πλευρά της εφημερίδας - διευκρινίζει στη συνέντευξη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν είναι «μάγοι» και, παρ΄όλη την κριτική που τους ασκείται, δεν επιτρέπεται να ξεχνά κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα.

Κατά την άποψή του, η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε τα προβλήματα, και στο θέμα της επαγγελματικότητάς της βρίσκεται ακόμη σε μια διαδικασία μάθησης, υποσχέθηκε πάρα πολλά πιστεύοντας ίσως ότι μπορεί να τα τηρήσει και πολλοί που διαπραγματεύονται μαζί της στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα έχουν συχνά την εντύπωση ότι απέναντί τους δεν έχουν πολιτικούς αλλά καθηγητές πανεπιστημίων σε μια πανεπιστημιακή παράδοση.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι νόημα έχει «το να θέλει ο κ. Σόιμπλε να αποδείξει ότι είναι ένας τέλειος επαγγελματίας και ότι οι άλλοι στην ελληνική κυβέρνηση είναι αρχάριοι», διότι αυτό δεν λύνει με κανέναν τρόπο τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ανθρώπων στην Ελλάδα.
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε ότι εμείς είμαστε τόσο καλοί, όταν την ίδια στιγμή η Νότια Ευρώπη κατρακυλά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η κοινή Ευρώπη υπάρχει όταν ο γείτονας δεν πεινάει», τονίζει χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν.
Με πρωτοφανή κατηγορηματικό τρόπο ο Αυστριακός καγκελάριος ζητάει στη συνέχεια «να πάρει επιτέλους και πάλι η πολιτική τα πράγματα στα χέρια της και να μην περιμένει να παίρνει κάθε πρωί στα χέρια της τους Financial Times για να δει «τι λένε οι αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα