Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση «βόμβα» Αλέκου Παπαδόπουλου: «Στα 850 δισ. ευρώ το εθνικό χρέος…»

Δηλώσεις-«σοκ» για το εθνικό χρέος της χώρας έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση «Το ετήσιο ραντεβού της διαμεσολάβησης».

Μάλιστα, θέλοντας να αποδείξει μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ένα εθνικό χρέος 850 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από το δημόσιο χρέος (ύψους 320 δισ.), το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων (280 δισ.), τις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες (120 δισ.) και τις υποχρεώσεις των ελληνικών τραπεζών προς το σύστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κάπου 124 δισ. ευρώ).

«Το νούμερο των 280 δισ. του αναλογιστικού ελλείμματος καθιστά πρόδηλο το γιατί το ασφαλιστικό

αποτελεί τόσο σημαντικό ζήτημα για την ελληνική οικονομία και γιατί το θέτουν τόσο έντονα οι Ευρωπαίοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε εκτιμώντας πως «εάν αποτύχει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, τότε θα πληγεί τόσο το σύστημα της κοινωνικής, όσο και αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος είπε: «Σας διαβεβαιώνω πως η θεωρία των ισοδυνάμων μέτρων είναι η μεγαλύτερη απάτη. Επιβάλλεται τα πολιτικά κόμματα να ακολουθήσουν την οδό του νέου μνημονίου και φυσικά αυτό να συνοδευτεί από έναν αστικό εκσυγχρονισμό της χώρας, που δεν είναι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα είναι οι πολιτικοί θεσμοί και η δημιουργία κράτους. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια και αυτοπειθαρχία».

«Αν η υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος αποτύχει, φοβάμαι πως η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογές», επισήμανε ο ίδιος, για να καταλήξει, λέγοντας πως «κάτω από προϋποθέσεις είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί η χώρα διαθέτει υποδομές και πολύ ικανό εργατικό δυναμικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα