Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πετράκος κατά Τσίπρα για πετρέλαιο θέρμανσης

Πετράκος κατά Τσίπρα για πετρέλαιο θέρμανσης 
Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επέκρινε με γραπτή του δήλωση ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και υπεύθυνου ενεργειακής πολιτικής, γιατί «παρά τα όσα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από 230 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 280 ευρώ και το ΦΠΑ από 23% σε 24%».
Ο κ. Πετράκος ανέφερε ότι «η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τη φοροκαταιγίδα, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και τον δραστικό περιορισμό του επιδόματος θέρμανσης, σαν συνέπεια του τρίτου μνημονίου, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, θα "παγώσει" ακόμα περισσότερες οικογένειες τη
φετινή χρονιά, οι οποίες δεν θα μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες θέρμανσής τους».
Η ΛΑΕ, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της, «καλεί την κυβέρνηση τουλάχιστον να φέρει άμεσα στη Βουλή και να ψηφίσει την τροπολογία που είχε υπογράψει και καταθέσει το 2014 σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός, με την οποία ζητούσαν να επανέλθει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, ο ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή και να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσουν το φετινό χειμώνα εκατομμύρια πολίτες να  θερμανθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα