Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τι προμήθειες χρεώνουν οι τράπεζες για πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Με προμήθειες που φτάνουν έως και τα 2 ευρώ θα επιβαρυνθούν οι πολίτες που θα προσέλθουν σήμερα στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς χρεώνουν προμήθειες σε κάθε περίπτωση προσέλευσης φορολογουμένων στα ταμεία των υποκαταστημάτων τους για την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Τα ποσά των χρεώσεων κυμαίνονται από 1 έως 1,20 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα για όσους επιλέξουν να πληρώσουν με χρέωση λογαριασμού και φτάνουν έως και τα 2 ευρώ για όσους προσέλθουν για να πληρώσουν με μετρητά.
Τι χρεώνει, συγκεκριμένα, κάθε συστημική τράπεζα
Η δεύτερη δόση των φόρων του εκκαθαριστικού της φετινής δήλωσης εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. οι οποίες λήγουν σήμερα θα κοστίζουν στους φορολογούμενους εφόσον εκείνοι επιλέξουν να τις εξοφλήσουν στα γκισέ των τραπεζικών υποκαταστημάτων.
Αναλυτικά, οι προμήθειες που χρεώνουν οι 4 συστημικές τράπεζες ανέρχονται στα ακόλουθα ποσά:
Εθνική Τράπεζα: 1 ευρώ αν η εξόφληση των φόρων γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει με μετρητά.
Alpha Bank: 1 ευρώ εάν για την πληρωμή των φορολογικών οφειλών χρεωθεί καταθετικός

λογαριασμός και 2 ευρώ αν ο φόρος πληρωθεί με μετρητά
Eurobank: 1,20 ευρώ αν γίνει χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών.
Τράπεζα Πειραιώς: 1,10 ευρώ αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει με χρήση μετρητών.
Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις
Από τις παραπάνω προμήθειες επιβάλλονται στα γκισέ εξαιρούνται οι πληρωμές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝ.Φ.Ι.Α. από φορολογούμενους που είναι άνω των 70 ετών ή βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση ή παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω ή είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. Ωστόσο ακόμη κι αυτές οι κατηγορίες πολιτών για να γλιτώσουν τις προμήθειες θα πρέπει πρώτα να έχουν καταθέσει τα χρηματικά ποσά των προς πληρωμή οφειλών σε καταθετικούς λογαριασμούς τους και, στη συνέχεια, μέσω των γκισέ να ζητήσουν μεταφορές των ποσών αυτών στον λογαριασμό του Δημοσίου. Πηγή: dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα