Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινιάστηκε, εν μέσω διαμαρτυριών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπαρισσίας

Εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπαρισσίας που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου και φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων -αν και αρκετά ακόμη, όπως ειπώθηκε, παραμένουν σε κούτες.
Ωστόσο, τα εγκαίνια ακολούθησε έντονη φραστική διαμαρτυρία του διευθυντή του ΕΠΑΛ Δημήτρη Δράκου και των καθηγητών κατά της δημοτικής αρχής, που εξέφρασαν παράπονα για τη μη αναφορά του σχολείου τους στη βοήθεια για το στήσιμο της βιβλιοθήκης. Αποδέκτης των παραπόνων που ήταν σε έντονο ύφος έγινε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας και όλοι οι παριστάμενοι αντιδήμαρχοι, καθώς σημειώθηκε ότι δεν μπορεί το ΕΠΑΛ να διαθέτει αίθουσες για τη στέγαση και να μην αναφέρεται πουθενά.
Νωρίτερα τον αγιασμό είχε τελέσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο έκοψαν την κορδέλα της νέας βιβλιοθήκης. “Είναι ένα έργο που αναδεικνύει τον πολιτισμό, τη φώτιση, τη δημιουργία” τόνισε ο κ. Χρυσόστομος, επισημαίνοντας παράλληλα τη δύναμη του βιβλίου που, όπως είπε, είναι παραμελημένο στις ημέρες μας και σήμερα υπάρχει ανάγκη για μόρφωση περισσότερο

από κάθε άλλη εποχή.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι κύριο σημείο προσφοράς και προσδιορισμού του Τριφύλιου είναι η φιλομάθεια και η γνώση και είναι κάτι που μπορεί να το έχει ο καθένας χωρίς να το στερεί από τον άλλον. “Το ότι δεν υπήρχε δημοτική βιβλιοθήκη στην Κυπαρισσία ήταν εκκρεμότητα, την οποία εκπληρώσαμε” ανέφερε και ευχήθηκε να γίνει χώρος συνάντησης, δημιουργίας, σκέψεων και ονείρων.
Η Γεωργία Ευθυμίου καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, που είχε αναλάβει το στήσιμο της βιβλιοθήκης, στην ομιλία της επισήμανε ότι πρόκειται για χιλιάδες τίτλους που ήταν σε κούτες και δεν αξιοποιήθηκαν όλα καθώς δεν επαρκούσε ο χώρος. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι έγινε μια κατηγοριοποίηση ώστε να μπορεί ο καθένας εύκολα να αναζητά ένα βιβλίο και δημιουργήθηκαν 41 κατηγορίες βιβλίων. Ευχήθηκε δε να λειτουργήσει ως ένας χώρος απεξάρτησης από τις οθόνες των κινητών, της τηλεόρασης και του Διαδικτύου, ενώ είπε πως θα είναι ευτυχισμένη αν κάποιος δανειστεί έστω και ένα βιβλίο.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα