Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τι κάνουμε όταν τρέχει αίμα από τη μύτη του παιδιού

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γονείς είναι να λένε στο παιδί κράτα τη μύτη σου και σκύψε προς τα πίσω. Και αυτό δεν είναι απλά ένα μικρό λαθάκι!
Το αίμα εκείνη την ώρα πρέπει να φύγει από τον οργανισμό και με εκείνη την κίνηση όλο το αίμα θα εισέλθει στον πνεύμονα με κίνδυνο, το παιδί να πάθει χειρότερη ζημιά!
Τι κάνουμε;
Για δέκα λεπτά πιέζουμε τη μυτούλα του παιδιού ενώ το λέμε να σκύψει προς τα εμπρός. Εάν η αιμορραγία είναι επιφανειακή και στα μπροστινά τοιχώματα, τότε η αιμορραγία θα σταματήσει πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με δροσερό νερό.
Εάν η αιμορραγία δε σταματήσει, τότε εμποτίζουμε μία μικρή γαζούλα (ποτέ βαμβάκι γιατί θα κολλήσει στην πληγή), με φαρμακευτικό οξυζενέ. Η ιδιότητα του οξυζενέ είναι να καυτηριάζει την περιοχή και να σταματά την αιμορραγία. Την γάζα μπορείτε να την κρατήσετε για 45 περίπου λεπτά.
Εάν η ρινορραγία κρατήσει περισσότερο, τότε πάει να πει ότι η πληγή προέρχεται από τα πίσω τοιχώματα όπου σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο για καυτηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα