Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στο κενό η προσπάθεια Τατουλη να... παραιτήσει την Αλειφέρη

Την παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη ζήτησε απόψε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η κ. Αλειφέρη απαντά ότι δεν παραιτείται και σήμερα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με απόφασή της δηλώνει ότι “στηρίζει την απόφαση του περιφερειάρχη για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο, για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας”.
Στην αρχή της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής προσήλθε η αντιοπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, για να δώσει εξηγήσεις,όπως είχε κληθεί. Δήλωσε ότι δεν αισθάνεται και ούτε είναι εγκαλούμενη. Εδωσε εξηγήσεις, καταθέτοντας ένα έγγραφο, στο οποίο σημείωνε: “Καταρχάς και επί του περιεχομένου του αποσταλέντος σε μένα από 22-3-2018 εγγράφου σας, σας γνωρίζω ότι εκλαμβάνω ως μάλλον εξ

εσφαλμένης διατυπώσεως το αναγραφόμενο ότι με καλείτε για «παροχή εξηγήσεων» αντί του ορθού «για παροχή ενημερώσεως» καθόσον δεν αισθάνομαι, ούτε είμαι, εγκαλούμενη από οποιονδήποτε επειδή τήρησα τη νομιμότητα στο πλαίσιο των εντολών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την ανεύρεση του τρόπου παρακολουθήσεως στο γραφείο μου, ενόψει, επιπρόσθετα, και του ότι δεν κατηγόρησα ή στοχοποίησα οποιονδήποτε για το επίμαχο συμβάν. Υπό το πρίσμα του αυτονόητου ενδιαφέροντος όλων μας για πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της εκκρεμούσης υποθέσεως, θεωρώ ότι με στηρίζετε εμπράκτως και υπό την έννοια αυτή σας καλώ όπως συγκεκριμενοποιήσετε εγγράφως τί ακριβώς μου «καταλογίζετε», αν μου καταλογίζετε οτιδήποτε, οπότε και θα σας παράσχω πλήρη απάντηση αφού το ανωτέρω έγγραφό σας είναι γενικό σε σχέση με τα παραπάνω”.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι “η κ. Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε: 1) Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από της αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της. 2) Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση. 3) Οι μονομερείς της ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλή με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής. 4) Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί. 5) Στηρίζει την απόφαση του περιφερειάρχη να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει. 6) Στηρίζει την απόφαση του περιφερειάρχη για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας”. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα