Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση Γούργαρη για τις υποκλοπές στην Π.Ε. Μεσσηνίας


Πανικός στην Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου από τα τεκταινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Ζούμε ένα πρωτόγνωρο γεγονός, ερευνώνται καταγγελίες για παρακολούθηση και υποκλοπές στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη.
Στη χθεσινή (26-3-2018) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών και μπλοκάρισε τις διαδικασίες. Το θέμα όμως θα συζητηθεί, και θα συζητηθεί αναγκαστικά πολύ σύντομα μετά από κοινό αίτημα όλων των δυνάμεων της μειοψηφίας πλην της Χρυσής Αυγής.
Επειδή το γεγονός αυτό αφορά το γραφείο της συγκεκριμένης αντιπεριφερειάρχη δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά. Ολοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν γκρίνιες και αντιπαραθέσεις για τη νομή της εξουσίας μεταξύ κ. Τατούλη και Σαμαρικών. Το προηγούμενο διάστημα εφαρμόστηκαν σε βάρος της κ. Αλειφέρη ίδιες τακτικές με εκείνες που οδήγησαν τον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη σε παραίτηση. Αυτές τις τακτικές έχουμε επισημάνει και σχολιάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμη περισσότερα από τα όσα ακολούθησαν τις καταγγελίες. Μόλις έσκασε η βόμβα των υποκλοπών την Τρίτη 20-3-2018, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας (σ’ αυτή μετέχει ο περιφερειάρχης, οι γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες και οι ορισμένοι από τον κ. Τατούλη θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι) και όχι μόνο δεν καταδίκασε το γεγονός, αλλά το αξιοποίησε για να αποκεφαλίσει τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ερευνας και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Βιομηχανίας και Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας, κ. Μαντά, και να καλέσει ουσιαστικά την κ. Αλειφέρη σε απολογία.
Η κ. Νικολάκου στο καθιερωμένο διάγγελμά της μετά από κάθε σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, με δηλώσεις της την Παρασκευή 23 Μάρτη, καταδίκασε έμμεσα το γεγονός και επέρριψε για μια ακόμα φορά ευθύνες στην κ. Αλειφέρη.
Ο κ. Τατούλης που υποχρεώθηκε λόγω των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο να βρεθεί την Παρασκευή στην Καλαμάτα, για το γεγονός των υποκλοπών απάντησε με χρησμούς και ανήγγειλε τον παραμερισμό της κ. Αλειφέρη (δεν μπορεί να την παύσει όπως τον κ. Μαντά) και την ανάληψη από τον ίδιο της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας.
Ανεξάρτητα από το τι θα βγάλουν οι έρευνες για τις υποκλοπές (πολλά διαρρέονται) είναι βέβαιο ότι αυτό το γεγονός κορύφωσε τις γνωστές διαμάχες στο εσωτερικό της παράταξης Τατούλη.
Η διαφαινόμενη αποστασιοποίηση δυνάμεων της ΝΔ από τον κ. Τατούλη δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της ΝΔ, και γιατί τον επέλεξε και γιατί στήριξε παντοιοτρόπως τις μεθοδεύσεις του. Είναι πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση της σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.
Εδώ και καιρό ο κ. Τατούλης τις δουλειές του τις κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, την αντιλαϊκή πολιτική (πώληση ΔΕΗ, σκουπίδια, ιδιωτικοποίηση νερών, στήριξη ΑΠΕ, ιδιωτικοποιήσεις, υποδομές στην υπηρεσία του κεφαλαίου κ.λπ.) την περπατάει απαρέγκλιτα παρότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο συγκεντρώνει με μεγάλη δυσκολία τις ελάχιστες 14 θετικές ψήφους για να παίρνει τις σχετικές αποφάσεις.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν τη μάχη για την αναδιοργάνωση της σοσιαλδημοκρατίας, μας δείχνουν με πολύ πειστικό τρόπο τι σημαίνει η ανασυγκρότηση αυτού του χώρου σε Κίνημα Αλλαγής. Είναι προ πολλού η σταθερή βάση του κ. Τατούλη και πάνω σ' αυτούς χτίζει τον μαγικό αριθμό 14 για να παίρνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις του. Τι κι αν τους καταγγέλλουμε εμείς, αυτοί σταθεροί στο ρόλο τους. Ακόμη και στη χθεσινή συνεδρίαση με εμφανή τα ρήγματα στις δυνάμεις της ΝΔ, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ δεν επέτρεψαν να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πολύ σοβαρό θέμα των υποκλοπών.
Επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες εξελίξεις ότι οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζονται πολύ καλά για να υλοποιούν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών. Σκοτώνονται όμως κρυφά και φανερά για το μοίρασμα των ρόλων και πολύ περισσότερο για το ποιοι θα αποκτήσουν καλύτερα ερείσματα στην προσπάθεια να διασφαλίσουν το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον που είναι έντονα δυσοίωνο από όλα όσα τους βαραίνουν.
Τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου δεν έχουν τίποτε το θετικό να περιμένουν από αυτές τις λυκοσυμμαχίες. Να τους εγκαταλείψουν μαζικά, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα και η προοπτική. eleftheriaonline
Βαγγέλης Γούργαρης
Περιφερειακός Σύμβουλος
με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα