Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

10 χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια για μια... τάξη του δημοτικού

Στις φυλακές Θηβών οδηγήθηκε η 53χρονη γυναίκα που εργαζόταν ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου για να εκτίσει την ποινή της... 10ετούς κάθειρξης που της επεβλήθη για πλαστογράφηση απολυτηρίου Δημοτικού. Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, για να δουλέψει στον Δήμο.
Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας της επέβαλε δεκαετή ποινή κάθειρξης, για την υπόθεση της πλαστογραφίας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πλαστογραφία και απάτη. Ακολούθως όμως στο Εφετείο κρίθηκε ένοχη μόνο για απάτη, αφού η

πλαστογραφία έχει παραγραφεί, και της επιβλήθηκε η δεκαετής ποινή.
Η απόφαση καταδικάζει την 53χρονη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία.
Η απόφαση και η φυλάκιση της 53χρονης έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά και του σωματείου καθαριστριών.
Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ: Πραγματική πρωταγωνίστρια ζωής
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει πως έστω και μια μέρα φυλάκιση σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της
Στην ανακοίνωση τους τονίζεται πως «γυναίκα με παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67%, πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής, δόθηκε βορά στους σφουγγοκωλάριους ενός συστήματος. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ΄ το τραπέζι, καταδικάζουν το δικαίωμα στη δουλειά! Αυτοί που μας παίρνουν τα βιβλία, μας κατηγορούν που δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε ούτε το Δημοτικό γιατί έπρεπε να τραφεί η φαμελιά. Έστω και μια μέρα φυλάκιση σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».
Σωματείο Καθαριστριών: Εξαντλήσατε όλη την αυστηρότητά σας σε μια φτωχή γυναίκα
Σε δική του ανακοίνωση το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας αναφέρει: «Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει. Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα