Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Φυλάκιση 7 ετών στον 63χρονο που πυροβόλησε τον 66χρονο στα Λέικα

Σε ποινή φυλάκισης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων Γυθείου ο 63χρονος που φέτος τον Ιανουάριο πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 66χρονο στο Ξηροκάμπι Λεΐκων Καλαμάτας.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας και από απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τον έκρινε ένοχο για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Με καραμπίνα
Ήταν Κυριακή μεσημέρι τον Ιανουάριο, όταν ένα τέταρτο μετά τις 2.00, έχοντας πάρει μαζί του μια καραμπίνα, ο 63χρονος πήγε στο Ξηροκάμπι Λεϊκων όπου διέμενε ο 66χρονος και

του χτύπησε την πόρτα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντιούνταν οι δύο τους, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν συναντηθεί σε καφενείο. Μεταξύ τους υπήρχε ένταση το τελευταίο διάστημα, ενώ τότε είχε γίνει λόγος για εμμονή του 63χρονου με τον 66χρονο.
Ο 66χρονος έμενε μόνος του στο Ξηροκάμπι Λεΐκων. Ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην κάννη της καραμπίνας που κρατούσε στα χέρια του ο 63χρονος. Τον πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, καθώς και στο δεξί χέρι.
Μετανιωμένος
Αμέσως μετά ο δράστης εγκατέλειψε το σημείο, ενώ τον 66χρονο είδε αιμόφυρτο διερχόμενος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ο 63χρονος εντοπίσθηκε λίγες ώρες αργότερα σε αγροικία στο Μεσοπόταμο του Δήμου Πύλου- Νέστορος. Εκεί βρέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, μαζί με 23 φυσίγγια.
Ο 63χρονος στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και συγκλονισμένος από το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 66χρονο, παρά μόνο να τον εκφοβίσει. Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα