Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Οι «Αγγελοι της Χαράς» κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται


Μία παράσταση διαφορετική από τις άλλες
Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι μία ομάδα που στόχο έχει να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους. Ανάμεσα στις δράσεις που αναλαμβάνουν είναι και οι επισκέψεις σε νοσοκομεία Παίδων όπου δίνουν παραστάσεις για να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη των μικρών ασθενών.
Πρόσφατα επισκέφτηκαν το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Μπορείς-Μπορώ» βγαλμένη καθαρά για όσους αναζητούν την αγάπη.
Το θεατρικό παραμύθι «Μπορείς-Μπορώ» είναι ένα έργο για μικρούς και μεγάλους εστιάζοντας στο συναίσθημα της Αγάπης όπως αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσα από τα παιδικά παραμύθια, όχι όμως έτσι όπως τα μάθαμε, αλλά λίγο διαφορετικά.

Δηλαδή όπως μας λένε και οι συντελεστές, τι συμβαίνει όταν ο "κακός" Λύκος συναντάει τη… Χιονάτη; Όταν η Φαντασία, συναντάει τη Θέληση; Τι συμβαίνει άραγε όταν σε έναν παράλληλο κόσμο, ένα αγόρι με την βοήθεια ενός κοριτσιού αποφασίζει να διαβεί τον δρόμο που οδηγεί στην Αγάπη; Εκεί όλα αλλάζουν, ο "κακός" Λύκος δεν είναι τελικά τόσο κακός, απλά φοβάται και όταν φοβόμαστε δεν μπορούμε να διαβούμε τον δρόμο της Αγάπης.
Αυτά τα ερωτήματα θέτουν και οι συντελεστές της παράστασης και μας δείχνουν μέσα από αυτή το νόημα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Τα παιδιά όμως είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζουν πως το μόνο που χρειάζεται είναι "... οι 3 μαγικές λέξεις, Θάρρος, Συνεργασία, Προσφορά και τσουπ!!...φτάσαμε στην Αγάπη!"


Η ομάδα «Άγγελοι της Χαράς» είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με στόχο να απαλύνει και να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους.
Απαρτίζεται κυρίως από καλλιτέχνες όλων των κατηγοριών και χρησιμοποιούν σαν βασικό εργαλείο τους τις τέχνες καθώς και την γνήσια μορφή του υπαρκτού ανθρωπισμού, που είναι η αρχή της αλληλεγγύης.
Από το 2011 που οι «Άγγελοι της Χαράς» ξεκίνησαν σαν άτυπη ομάδα, μέχρι σήμερα που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, έχουν παρακολουθήσει δράσεις τους πάνω από 6.500 παιδιά σε όλα τα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και σε Φορείς Παιδικής προστασίας καθώς επίσης και περισσότεροι από 6.400 ηλικιωμένοι σε 49 διαφορετικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Ημέρας σε όλη την Αττική.
Κάθε εβδομάδα επισκέπτονται και διαφορετικό μέρος παρουσιάζοντάς καλλιτεχνικά προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα στην κάθε περίπτωση.
Οι «Άγγελοι της Χαράς» πραγματοποιούν επισκέψεις τόσο σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, αλλά και σε δημόσια σχολεία και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Χρήστος Χατζησπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα