Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Επίδομα Παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 -Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Στις 7 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ του 2019. Επίσης η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει πριν τις 28 Μαρτίου.
Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θ. Φωτίου και ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ Τάσος Τάγαρης.
Η υποβολή των νέων αιτήσεων Α21 θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018, αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν από την υποβολή των νέων δηλώσεων.
Το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, μόλις υποβληθούν οι νέες δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018 και το Α21 μέσω του Taxisnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα

επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.
Οι δικαιούχοι αφού υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, μπορούν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του Α21 και να συμπληρώσουν με επτά βήματα την αίτηση, που θα τους εξασφαλίσει επίδομα από 28 έως 70 ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο. Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα έχει προσυμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειάς σας. Κάποια από τα στοιχεία θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους δικαιούχους, όπως στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και IBAN λογαριασμού στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα