Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Όλη η ρύθμιση για τις οφειλές στα Ταμεία -Οι «κόφτες» και τα όρια

Τέσσερις βασικούς περιορισμούς περιλαμβάνει η ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για 900.000 μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με οφειλές άνω των 20 δισ. ευρώ συνολικά.
Σύμφωνα με την RealNews, η νέα ρύθμιση θα έχει αυστηρότερα κριτήρια ένταξης, θέτοντας περιορισμούς στο ποιοι τελικά θα ενταχθούν. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι το σχέδιο νόμου να κατατεθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας στην Βουλή προκειμένου να ενεργοποιηθεί τον Μάρτιο. Πρόκειται για την ύστατη ευκαιρία των οφειλετών να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από 3 ως 6 μήνες, για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών

Οφειλών.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, για την ένταξη στην ρύθμιση θα υπάρχει δείκτης βιωσιμότητας του οφειλέτη που θα διασφαλίζει την καταβολή των δόσεων. Για όσους έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα τεθεί όριο οφειλών στα 500.000 ευρώ, μετά τον επανυπολογισμό τους.
Οι άλλοι δύο «κόφτες» αφορούν τους εν δυνάμει συνταξιούχους με οφειλές. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους το όριο των οφειλών τίθεται στα 30.000 ευρώ μετά τον επανυπολογισμό, ενώ για τους αγρότες το όριο διαμορφώνεται στα 10.000 ευρώ. Οι δόσεις αναμένεται να έχουν ετήσια προσαύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα