Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου που έχει το μήκος ενός αντίχειραΟι επιστήμονες φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν τη μέλισσα Wallace η οποία πήρε το όνομά της από τον Βρετανό φυσιοδίφη και εξερευνητή Alfred Russel Wallace, που την εντόπισε για πρώτη φορά το 1858.
Τα ίχνη της μεγαλύτερης μέλισσας του κόσμου, η οποία φτάνει σε μήκος τον αντίχειρα ενός ενήλικα, εντόπισαν ξανά μετά από 38 χρόνια επιστήμονες άγριας ζωής.
Η γιγάντια θηλυκή μέλισσα εντοπίστηκε μέσα σε φωλιά τερμιτών η οποία βρισκόταν σε δέντρο σε μικρό ανεξερεύνητο νησί της Ινδονησίας.
Οι επιστήμονες φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν τη μέλισσα Wallace η οποία πήρε το όνομά της από τον Βρετανό φυσιοδίφη και εξερευνητή Alfred Russel Wallace, που την εντόπισε για πρώτη φορά το 1858.


Ομάδα ερευνητών ακολούθησε τα βήματα του Wallace στο ταξίδι του στην Ινδονησία με στόχο να εντοπίσει ξανά το γιγαντιαίο έντομο.

«Συγκλονιστήκαμε όταν είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια αυτό το ‘’ιπτάμενο μπουλντόγκ’’ ενός εντόμου που δεν ήμασταν καν βέβαιοι πως υπάρχει ακόμη ως είδος», σημείωσε ο φωτογράφος φυσικής ιστορίας, Clay Bolt, που την αποθανάτισε.

«Ήταν καταπληκτικό το να βλέπεις πόσο όμορφη και μεγάλη είναι στην πραγματικότητα, ακούγοντας τον ήχο των πελώριων φτερών της ενώ πετούσε δίπλα στο κεφάλι μου», ανέφερε.
Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα