Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Απεργία στα ΚΕΠ: Για ποιες διαδικασίες δεν θα εξυπηρετούν τους πολίτες

Χθες με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκήρυξε απεργία διαρκείας των υπαλλήλων στα ΚΕΠ από την Παρασκευή 21/06/2019 με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά την αποχή από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα.
Η απεργία στα ΚΕΠ και ειδικότερα η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους πολίτες με κύριο αυτό των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση μέσω φακέλου της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη, χρειάζεται η επικαιροποίηση των στοιχείων όπου

και οι αιτούντες καλούνται να προσέλθοιυν στα ΚΕΠ για την διευθέτηση αυτή.
Η παραπάνω περίπτωση θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα προκληθούν απο την απεργία διαρκείας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, αφού ο ΑΜΚΑ πλέον είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.
Αποτέλεσμα θα είναι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να πρέπει να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ σε μία κινητοποίηση που μόνο δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ζητούν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απόδοσης και μεταβολής των στοιχείων του ΑΜΚΑ, ώστε να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες τους και να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα