Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

“Καμπανάκι” κινδύνου από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας: Να προσληφθούν άμεσα παθολόγοι και πνευμονολόγοι στα Νοσοκομεία του νομού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ακόμα μια φορά ο Ιατρικός Συλλογος Μεσσηνίας για τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και να μην μετακινεί πρόχειρα τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντάς τα. “Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τις προσλήψεις που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη πριν 6 μήνες, στην αρχή της πανδημίας”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Τζωρτζίνης και ο γεν.γραμ. Ηλίας Μανδηλάρης, ζητώντας μόνιμους παθολόγους και πνευμονολόγους στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Για μια ακόμη φορά, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, είναι στην δυσάρεστη θέση να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας και στην 6 ΥΠΕ σχετικά με την

υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας σε ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής.
Το πρόβλημα κυρίως υποστελέχωσης εντοπίζεται στις παθολογικές ειδικότητες και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού το πρόβλημα έγινε εντονότερο.
“Υπήρχε ευκαιρία από την αρχή της πανδημίας πριν από έξι μήνες να προχωρήσει το υπουργείο σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων Παθολόγων και Πνευμονολόγων, αλλά αυτό δεν έγινε και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος”
Η κατάσταση στις υπόλοιπες ειδικότητες είναι παρόμοια. Η προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά με προχειρότητα μετακινώντας Γενικούς Ιατρούς από τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία , αποδυναμώνει και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη.
“Ζητούμε άμεση προκήρυξη όλων των μόνιμων θέσεων Παθολόγων και Πνευμονολόγων των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και κάλυψη σταδιακά όλων των οργανικών θέσεων των δύο νοσοκομείων”
Επίσης κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με Γενικούς Ιατρούς στα Περιφερειακά Ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας.
Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε μία οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που να στηρίζεται στους Γενικούς ιατρούς και στα Κέντρα Υγείας και μια δευτεροβάθμια νοσοκομειακή φροντίδα που να στηρίζεται σε ειδικούς γιατρούς.
Ας δούμε την πανδημία του κορονοϊού σαν μια ευκαιρία να οργανώσουμε το σύστημα υγείας της χώρας μας. Ας μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα