Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης για τον υπάλληλο του ΙΚΑ Καλαμάτας με την εντυπωσιακά μεγάλη αναρρωτική άδεια


Τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης για τον υπάλληλο του ΙΚΑ Καλαμάτας με την εντυπωσιακά μεγάλη αναρρωτική άδεια παραθέτει με απάντησή του στην “Ε“ και το “Alter” το Γραφείο Τύπου του ιδρύματος, αναφέροντας τα εξής:
«Στο φύλλο της 12ης Ιανουαρίου 2011, η εφημερίδα σας δημοσιεύει κείμενο, με θέμα «900 ημέρες αναρρωτική άδεια από υπάλληλο του ΙΚΑ» και το οποίο αναπαράχθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα από την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα με τον Γ. Αυτιά», του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει να δηλώσει τα εξής:
Μετά από έλεγχο της υπηρεσίας μας σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες του εν λόγω υπαλλήλου, σας γνωρίζουμε ότι του έχουν χορηγηθεί στο σύνολο του εργασιακού του βίου (Ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας 22/4/1985) εννιακόσιες μία ημέρες (901) αναρρωτικής αδείας με αποδοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07, άρθρο 54 παρ. 1) στο οποίο προβλέπεται ότι “Στον υπάλληλο που είναι ασθενής ή χρειάζεται να αναρρώσει χορηγείται αναρρωτική άδεια με αποδοχές τόσων μηνών όσων είναι τα έτη υπηρεσίας του, από την οποία αφαιρείται το σύνολο των αναρρωτικών αδειών που τυχόν έχει λάβει μέσα στην προηγούμενη πενταετία“.
Επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν έχει υπερβεί το όριο των αναρρωτικών αδειών με αποδοχές που δικαιούται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, ενώ για το έτος 2010 με δικαίωμα αναρρωτικής άδειας 780 ημέρες βάσει των ετών υπηρεσίας του, του έχουν χορηγηθεί 186 ημέρες αναρρωτικής άδειας την τελευταία 5ετία και υπολείπονται 594 ημέρες».

Οπως βλέπετε -όσοι έχετε παρακολουθήσει την υπόθεση- το ΙΚΑ επιβεβαιώνει ότι ο εν λόγω υπάλληλος έχει πάρει 901 ημέρες αναρρωτική από το 1985 (και όχι από το 2001 που έλεγαν οι δικές μας πληροφορίες), αλλά με έναν τρόπο υπολογισμού, τον οποίο δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε και να ελέγξουμε, λέει ότι μπορεί να πάρει ακόμα 594 ημέρες. Περίεργα πράγματα. Οι αριθμοί μπερδεύουν, αλλά τέτοιες άδειες μόνο απορίες και ερωτηματικά μπορούν να γεννήσουν.
Διότι αν βάλει κανείς μαζί τις κανονικές και τις συνδικαλιστικές, τρέχα γύρευε πότε εργάζεται και πότε όχι ένας υπάλληλος. Ασε που είναι πλέον μαχητός ο τρόπος με τον οποίον χορηγούνται τέτοιες άδειες.
Μήπως έτσι φθάσαμε στο μνημόνιο;

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΥΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ!!!!!!
    κε Πρωθυπουργέ, απόλυσέ τους όλους!
    Είναι δυνατόν να δίνουν τέτοιες απαντήσεις;
    ....ενώ για το έτος 2010 με δικαίωμα αναρρωτικής άδειας 780 ημέρες βάσει των ετών υπηρεσίας του, του έχουν χορηγηθεί 186 ημέρες αναρρωτικής άδειας την τελευταία 5ετία και υπολείπονται 594 ημέρες».
    Ε πως να πάει μπροστά το κράτος έτσι!
    Κατά τα άλλα καμαρώνουν οι της Διοίκησης του ΙΚΑ ότι φροντίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων!!! Ε τρομάρα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα