Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δύο κρούσματα νέας γρίπης στο Νοσοκομείο

Το ένα νοσηλεύεται στην Εντατική, το δεύτερο μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Image
Κρούσματα νέας γρίπης έχουν εμφανιστεί από μέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, κι όμως στην τοπική κοινωνία δεν είχε γίνει γνωστό κάτι, ούτε είχε υπάρξει ανακοίνωση για μέτρα πρόληψης εντός ή εκτός του ιδρύματος! Πέρα από τους ασθενείς, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, από τον ιό έχουν ασθενήσει και άνθρωποι από το προσωπικό του νοσοκομείου. Μέχρι χθες το απόγευμα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλευόταν ένα άτομο, το οποίο παρέμενε στη ΜΕΘ για περίπου μία εβδομάδα. Δεύτερο σοβαρό περιστατικό μεταφέρθηκε σε αντίστοιχη Μονάδα μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, μετά από αρκετή αναζήτηση, καθώς τα κρεβάτια της ΜΕΘ στην Καλαμάτα ήταν γεμάτα (με σοβαρά περιστατικά άλλου είδους), αλλά και η Μονάδα του Παναρκαδικού Τρίπολης ήταν επίσης πλήρης και δεν μπόρεσε να το δεχθεί.

Χθες οι πληροφορίες, σχετικά με τα σοβαρά κρούσματα της Καλαμάτας, έκαναν λόγο για έναν 60χρονο άνδρα, που πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και μια 46χρονη γυναίκα. Ωστόσο, υπήρχε και πληροφορία για τρίτο άτομο διασωληνωμένο, πράγμα το οποίο δεν είχαμε επιβεβαιώσει μέχρι το βράδυ.
Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες πηγές, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τον ιό έχουν ασθενήσει και γιατροί, ενώ περιστατικά νέας γρίπης σε ασθενείς έχουν διαγνωστεί αρκετά. Από αυτά, άλλα παρέμειναν για νοσηλεία στην Παθολογική και άλλα, πιο ελαφρά, έφυγαν για το σπίτι.
Όσον αφορά στο άτομο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής της Καλαμάτας, λόγω του προβλήματος με τον σακχαρώδη διαβήτη, η προσβολή του από τον ιό προκάλεσε επιπλοκές, αναπνευστική ανεπάρκεια και πνευμονία. Χθες το απόγευμα, ο μεγάλος κίνδυνος είχε περάσει, ο ασθενής έχει δείξει βελτίωση και οι γιατροί ήλπιζαν να πάει καλύτερα.

Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα