Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Εξώδικο γιατρών για εφημερίες

Εξώδικο προς το διοικητή του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζο έχουν απευθύνει 4 γιατροί του ιδρύματος.
Οι εν λόγω γιατροί -δύο διευθυντές και δύο επιμελητές β΄- υποστηρίζουν ότι ο διοικητής «αυθαίρετα και παράνομα» μετέτρεψε τις εφημερίες τους στο πρόγραμμα του τρέχοντα μήνα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο Π. Μπόζος αγνόησε την εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και έφερε δική του που εγκρίθηκε από το Σώμα και στην οποία η πλειονότητα των εφημεριών τους είχε μετατραπεί από ενεργές, σε εφημερίες ετοιμότητας ή μικτές.
Επιπλέον, στο εξώδικο αναφέρεται ότι ο διοικητής αγνόησε έγγραφο του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο τον καλούσε να ανακαλέσει την απόφαση του Δ.Σ. και να υιοθέτησει την αρχική εισήγηση.
Οι 4 γιατροί εκφράζουν την άποψη ότι ο διοικητής, με την καταγγελλόμενη ενέργειά του, προσέβαλε την προσωπικότητα αλλά και την επιστημονική τους οντότητα:
«Ουδόλως νομιμοποιείσθε με την απαράδεκτη συμπεριφορά σας να μας εμπλέκετε ή να μας
 εγκλωβίζετε, εμμέσως πλην σαφώς, σε διάπραξη ενδεχομένως ποινικών αδικημάτων, με την ανάληψη ευθυνών που δεν μας αναλογούν, είμαστε δε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τη προστασία μας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Ποιος θα αναδεχθεί την ποινική και οποιαδήποτε άλλη ευθύνη, εάν προσέλθει επείγον λ.χ. καρδιολογικό περιστατικό στο Νοσοκομείο, το οποίο χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης και εμείς θα τελούμε σε εφημερία ετοιμότητας, και μάλιστα, όταν απαιτείται από την κλήση προσέλευσης στο Νοσοκομείο μέχρι την προσέλευση εύλογος χρόνος; Και τι θα συμβεί εάν υπάρξει απώλεια ζωής; Ποιος θα κατηγορηθεί για την απώλεια ζωής; Ποιος θα είναι ο καθήμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου για να λογοδοτήσει για την ενδεχόμενη απώλεια ζωής ή για ανήκεστο βλάβη υγείας ασθενούς;
Δεν είναι, συνεπώς, δυνατή ούτε επιτρεπτή, αλλ’ ούτε αποδεκτή πλέον η προσβολή της προσωπικότητάς μας αλλά και της επιστημονικής μας οντότητας, οδηγούμενοι και εξαναγκαζόμενοι σε ανάληψη κινδύνων, με απρόβλεπτες εξελίξεις τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι με την προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο, όταν αναζητήσουν τις υπηρεσίες μας σε καθεστώς εφημερίας, θα τις λάβουν καθυστερημένα, επειδή θα βρισκόμαστε (κυρίως ο τέταρτος από εμάς) σε εφημερία ετοιμότητας».
ΒΓΜ

1 σχόλιο:

  1. OI ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ,ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΒΛΕΠΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ...ΘΑ ΤΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΖΟ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα