Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Υποσχέσεις στήριξης στην πίτα του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών

Την πίτα του έκοψε το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών το απόγευμα της Τετάρτης, με ευχές για μια καλή χρονιά αλλά και δύναμη στο έργο που επιτελεί το προσωπικό. Στην όμορφη εκδήλωση, που έγινε στο χώρο του σχολείου, την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γρηγορία Μιχαλακοπούλου, η οποία ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ζήτησε από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής την στήριξή τους προς το σχολείο. Επίσης, τις ευχές της έδωσε η διευθύντρια του Ειδικού Ελένη Λεβεντάκη.
Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, απευθυνόμενος προς τις μητέρες των παιδιών, τόνισε ότι είναι οι εκλεκτές του Θεού για να φέρουν σε πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή. Εμείς, είπε, ερχόμαστε για να πάρουμε δύναμη από εσάς όπως και από το προσωπικό του σχολείου. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο δήμος θα είναι δίπλα τους - «αυτό το θεωρούμαι απαραίτητο», είπε.
Στη συνέχεια η κ. Μιχαλακοπούλου αναφερόμενη στη λειτουργία του του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και στις ανάγκες του σχολείου σημείωσε:
«Ως σύλλογος δεν είμαστε πολύ γνωστός, καθώς το έργο μας είναι δύσκολο - προσπαθούμε όμως να κάνουμε κάτι καινούργιο και να βοηθήσουμε το πρόβλημα αυτό που υπάρχει με τα παιδιά. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το σχολείο. Δυστυχώς παιδιά σαν τα δικά μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, και το ότι έχουμε αυτό το σχολείο στην περιοχή το θεωρώ στολίδι.
Ως σύλλογος είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό και θέλω να τους ευχαριστήσω για ό,τι έχουν κάνει για τα παιδιά μας. Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους καθηγητές αλλά και τις αρχές να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Οι ανάγκες που έχουμε ως σχολείο είναι για λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή και σίγουρα γυμναστή. Θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να χουμε αυτά τα τρία άτομα για τη συνέχεια του χρόνου. Οσον αφορά τις υπόλοιπες ανάγκες που λίγο πολύ έχουν και τα άλλα σχολεία, σε συνεργασία με τους καθηγητές αλλά και τις αρχές πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».
Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Λεβεντάκη από την πλευρά της επισήμανε: «Το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών λειτουργεί από το 2005. Εχουμε 12 μαθητές. Ευτυχώς φέτος υπάρχει αρκετό προσωπικό και μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τα παιδιά. Ανάγκες όμως υπάρχουν, όπως είπε και η πρόεδρος, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πιστώσεις από το υπουργείο».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος και ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Χαράλαμπος Παγάνης.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα