Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ηφαίστειο οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ



Με την αποπομπή του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και την σημερινή ανεξαρτητοποίηση από τηνΔΗΜΑΡ του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογογιαννάκη φαίνεται πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στα κόμματα της συγκυβέρνησης ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς με την απόφαση του να διαγράψει τον κ. Σταυρογιάννη θέλησε να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να επιβάλει σιδερένια κομματική πειθαρχία και να μην ξαναπάθει ότι έπαθε το περασμένο Μάρτιο με το δεύτερο Μνημόνιο.

Τα μηνύματα που έχουν φτάσει στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του είναι πως υπάρχει μια ομάδα 4-5 βουλευτών οι οποίοι σκέπτονται πολύ σοβαρά να καταψηφίσουν τα μέτρα χωρίς να αποκλείεται αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει. Ομως ο κ. Σαμαράς , λένε όσοι συνομιλούν μαζί του τις τελευταίες ημέρες, είναι αποφασισμένος να περάσει τα μέτρα από την Βουλή ακόμα και με οριακές πλειοψηφίες.

Στη ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι επίσης προβληματική καθώς εκτός από τον κ. Μιχελογιαννάκη, είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει η ανεξαρτητοποίηση του κ. Οδυσσέα Βουδούρη αλλά και ακόμα ενός ή δυο βουλευτών που προς το παρόν προτιμούν να κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά.. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Βουδούρης ακύρωσε απόψε προγραμματισμένη τηλεοπτική του εμφάνιση ενώ και οι υπόλοιποι "ύποπτοι" για ανεξαρτητοποίηση απέχουν από την δημοσιότητα.

Και στο ΠΑΣΟΚ όμως, ο κ. Βενιζέλος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο αφού ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι "κανείς δεν πρέπει να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ δεδομένο" κορυφαία στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν διαμηνύσει δημοσίως ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα όποια κι αν είναι η κομματική γραμμή. Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η πολύ θετική δήλωση που έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλοςυπέρ του κ. Σαμαρά σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα