Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Βενιζέλος, το προτεκτοράτο και το “αφήγημα”…


Ο αρχηγός του μικρού κόμματος της συμπολίτευσης, δήλωσε με στόμφο ότι “δεν είμαστε προτεκτοράτο” αλλά και ότι θα χρειαστούμε ένα κοινό “αφήγημα”!! Ίσως το τελευταίο να ήταν σαρδάμ, αν και ο λογοπλάστης τ. υπουργός δεν συνηθίζει να χάνει τα λόγια του. Άλλωστε και το νόημα είναι ξεκάθαρο: Σε ένα προτεκτοράτο, μόνο με αφηγήματα μπορείς να διαχειριστής τους υποτελείς.
Πανικός στο «προτεκτοράτο» από το έγγραφοSchauble
Γράφει η Σοφία Τ.
Όταν συμφωνήθηκε το PSI και τα υπόλοιπα μέτρα του 2ου μνημονίου, η κρατικοδίαιτη καθεστωτική τάξη της χώρας μας πανηγύρισε γιατί θα έπαιρνε χρήματα από την τρόικα, αδιαφορώντας για τα μέτρα που θα επιβάλλονταν στον ελληνικό λαό(σχόλιο: μόνο η σωτηρία και η επιβίωση είναι κριτήριο μαζί μ’ αυτή των τραπεζών). Τότε όμως, αν θυμάστε, ο κ. Schauble πρότεινε να οριστεί επίτροπος για την Ελλάδα. Η εδώ άρχουσα τάξη αντέδρασε με οργή, γιατί θα της έπαιρνε τη δυνατότητα μοιρασιάς των χρημάτων και ο κ. Schauble πήρε πίσω την πρότασή του αντικαθιστώντας την όμως με τον Ειδικό Λογαριασμό. 
Τόσο εμείς από εδώ, όσο και πολλοί άλλοι μίλησαν τότε γι’ αυτόν τον Ειδικό Λογαριασμό που ήταν επακόλουθο της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας, αλλά η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία δεν έδωσε συνέχεια γιατί θεώρησε προφανώς ότι θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να το ξεπεράσει και να ξεγελάσει τους «κουτόφραγκους». Τώρα όμως, αφού πρώτα η τρόικα παρέσυρε χρονικά και άφηνε το σάπιο πολιτικό σύστημα να κάνει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του με τις «κόκκινες κορδέλες» του κ.λπ., ξαφνικά ο Schauble με έγγραφό του επανέφερε το θέμα του Ειδικού Λογαριασμού. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα χρήματα από το πακέτο των € 31,5 δις θα τα μοιράσει η γερμανική επιτροπεία όταν και όποτε κρίνει αυτή ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος και αφού πρώτα εξοφλούνται στο ακέραιο οι δανειστές. Τώρα λοιπόν που η κρατικοδίαιτη άρχουσα ολιγαρχία βλέπει ότι δεν θα πάρει τα € 31,5 δις να τα μοιράσει η ίδια, αλλά την μοιρασιά θα την κάνουν ουσιαστικά οι Γερμανοί, τώρα άρχισε από το πρωί να φωνάζει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να επικαλείται την Εθνική Κυριαρχία.  Όταν όμως την παρέδιδαν από την αρχή στους δανειστές, όταν διέσωζαν τις ξένες τράπεζες αδιαφορώντας για την εξαθλίωση του λαού δεν το σκέπτονταν; Τώρα που τους παίρνουν τη δυνατότητα να μοιράσουν οι ίδιοι το πακέτο των € 31,5 δις σκέφτηκαν την Εθνική Κυριαρχία;
Υ.Γ.: κάπως έπρεπε να πείσει τους Γερμανούς ο υπουργός γιατί έχουν εκλογές! Με μερικούς ακόμα Έλληνες στην μηχανή του κιμά με την ευγενική χορηγία της μεταπολίτευσης θα κερδίσει σίγουρα ψηφοφόρους η Merkel! Γι’ αυτό οι γλύκες!
Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα