Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σε πόσα «ναι» ποντάρει η κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτρα


 Σε πόσα «ναι» ποντάρει η κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτραΜπήκαμε στην τελική ευθεία. Μετά την σημερινή ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Τα πάντα είναι στα χέρια σας είπε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός και από σήμερα ένα μπαράζ υπόγειων διαβουλεύσεων ξεκινά στην κυβέρνηση. Στόχος είναι οι όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες με τα τα κομπιουτεράκια να έχουν βγει και να κάνουν υπολογισμούς.
Έξω η ΔΗΜΑΡ, ενώ από τους 33 του ΠΑΣΟΚ μόνο 9 έχουν πει ότι θα ψηφίσουν σίγουρα. Και δεν υπολογίζονται τυχόν απώλειες από την ΝΔ.
Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση θέλει να πιάσει σίγουρα τους 154 με 155 βουλευτές για να είναι σίγουρη, ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων ώστε να μην υπάρχουν απώλειες.
Το πρόβλημα πάντως για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ κάνουν την… πάπια στα όργανα του κόμματος, διαπραγματεύονται κατευθείαν με τον Σαμαρά για την επόμενη μέρα κάτι που δείχνει ότι ο Βενιζέλος περνά στην ιστορία πριν καν την …γράψει!
Η μεγάλη εβδομάδα σε κάθε περίπτωση αναφέρει το parapolitika.gr, είναι μπροστά αφού σε 7 μέρες η ψηφοφορία θα είναι έτοιμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα