Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Alpha: Σώθηκε από το δημόσιο, χρυσοπληρώνει τα στελέχη της


Παχυλές αποδοχές αψηφώντας τη νομοθεσία

Golden  Boys  στην  Alpha  Bank
Οκτώ στελέχη της διασωθείσας με δημόσιο χρήμα Alpha Bank έλαβαν το 2012, παρά τον σχετικό νόμο, μεικτές αποδοχές έως και 434.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια η Τράπεζα στο ενημερωτικό της δελτίο. Ο «νόμος Αλογοσκούφη»προβλέπει ότι οι αποδοχές τους δεν μπορεί να υπερβαίνουν εκείνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος -που κυμάνθηκαν για το ίδιο έτος στις 300.000 ευρώ, μεικτά.
Τα ανώτατα στελέχη της κρατικής Alpha Bank λαμβάνουν μεγαλύτερες αμοιβές από αυτές που προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το οποίο κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, οκτώ στελέχη έλαβαν μεικτές αποδοχές από 360 έως 434 χιλιάδες ευρώ και καθαρές από 190 έως 260 χιλιάδες ευρώ το έτος 2012.

Αυτό παρά τις προβλέψεις του νόμου 3723/2008 (γνωστού ως νόμου Αλογοσκούφη), ο οποίος προβλέπει ότι «οι αποδοχές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το σύνολο των αποδοχών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» του οποίου οι μεικτές αποδοχές, κατά πληροφορίες, κυμάνθηκαν για το 2012 γύρω στα 300 χιλιάδες ευρώ με τις καθαρές να ξεπερνούν τα 100 χιλιάδες ευρώ.
Τοποτηρητές του νόμου και της τήρησης των ορίων αμοιβών, θεωρητικώς, είναι οι διορισμένοι από το ελληνικό Δημόσιο επίτροποι.

Περισσότερα για την υπόθεση και ολόκληρη η λίστα με τα ονόματα και της αμοιβές των στελεχών της Alpha Bank στην Ελευθεροτυπία που κυκλοφορεί.

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 21, 2013

    "Αγαπητε" blogger

    εδω κι λιγους μηνες με παραξενευει το γεγονος οτι τα θεματα που παρουσιαζεις δεν εχουν καμμια σχεση με τα τοπικα φιλιατρινα αντε τριφυλλιακα δημοτικα θεματα που θα περιμενε κανεις βασει τιτλου του blog να βρει καινα διαβασει.
    Υπαρχουν παμπολλα τοπικα θεματα κι προβληματα που μπορεις να προβαλεις και να αναζητησεις λυσεις
    Αν δεν μπορεις και δεν θελεις, τουλαχιστον αλλαξε το τιτλο του blog κι απαλλαξε κι ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και κανε το "κομματι" σου με καποιον αλλον τιτλο.
    Αν θελεις εχω μερικους ενδιαφεροντες τιτλους που ταιριαζουν απολυτα με τα θεματα που μας αραδιαζεις και που δεν μας αφορουν...
    JEFFRYBLOG, GIORGAKISBLOG, ALLAGI81BLOG και πολλα αλλα

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα