Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κώστας Τάτσης: Κύριε Χατζηνικολάου, τα πιο μεγάλα ψέματα είναι οι μισές αλήθειες.


Ο τίτλος στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας Real News για το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου  προκάλεσε την απάντηση του Γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού που σας αποκαλεί έμμεσα αλλά σαφώς ψεύτη.
 
Ψεύτη όχι γιατί δεν έγινε πράγματι έλεγχος, αλλά επειδή αφενός δεν δημοσιεύσατε  τα αποτελέσματα του ελέγχου αφετέρου έτσι όπως γράφτηκε και προβλήθηκε το άρθρο αφήνει να εννοηθεί  ότι υπάρχει μεγάλο οικονομικό θέμα. Και επειδή βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που και εσείς διαδίδεται αποδεδειγμένα ψεύτικες και συκοφαντικές <<ειδήσεις>> για τον Γ. Παπανδρέου και την οικογένειά του δεν βρεθήκαμε ούτε μια στιγμή σε δίλημμα, σχετικά με  την αλήθεια.
 
Προφανώς, όλοι και φυσικά και εσείς, έχετε το  δικαίωμα στην αυτο-γελοιοποίηση … και αυτό δε μας αφορά. Μας αφορά όμως, όλους ως πολίτες, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη σκόπιμη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων εις βάρος τρίτων.
 
Βέβαια, εσείς προς στιγμή θα πετύχετε το στόχο σας. Γιατί ο τίτλος μιας κυριακάτικης εφημερίδας θα διαβαστεί από πολλούς περισσότερους από όσους, ενδεχομένως,  θα διαβαστεί η ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος επειδή ακριβώς δεν ήταν σε μια σχέση διαπλοκής με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, δεν υπάρχει κανένα που του να δίνει χώρο ώστε να ακουστεί ο αντίλογος.
 
Υπάρχουν όμως οι απλοί πολίτες, οι ερασιτέχνες  του διαδικτύου που θα προωθήσουν την απάντηση.
 
Βέβαια, κύριε Χατζηνικολάου υπάρχει η ιστορία που καταγράφει και δεν μπορεί παρά να  συμπεριλάβει και εσάς  μέσα σε εκείνους τους δημοσιογράφους που συκοφαντούσαν δια της  διασποράς της "μισής αλήθειας"....
 
ΥΓ. Το σχόλιο δεν έχει σαν σκοπό να αναδείξει ένα ψευδές και έντεχνα συκοφαντικό δημοσίευμα ενός ΜΜΕ γιατί τότε θα έπρεπε καθημερινά να αρθρογραφούμε. Ούτε θεωρούμε ότι υπερασπιζόμαστε τον πρώην Πρωθυπουργό σε μια ακόμη λασπολογία εις βάρος του.
Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε το μέγεθος της διαφθοράς και της κατρακύλας της πλειοψηφίας των ελεγχόμενων ΜΜΕ και τις τεράστιες επιπτώσεις και ευθύνες που έχουν στη σημερινή κατάσταση της χώρας. Ευθύνες που δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχουν αποδοθεί, αλλά τα ίδια αυτά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε κριτές και καθοδηγητές της κοινωνίας στην απόδοση ευθυνών όλων των άλλων εκτός των ιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα