Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Απαιτούνται οικοδομικές άδειες για πισίνες και περιφράξεις

Τι αλλάζει στον Οικοδομικό Κανονισμό και στη νομοθεσία περί έκδοσης σχετικών αδειών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα!
Σειρά τροποποιήσεων στον ήδη πολυτροποποιημένο νέο Οικοδομικό Κανονισμό, αλλά και στη νομοθεσία περί έκδοσης οικοδομικών αδειών περιλαμβάνεται σε χωριστό κεφάλαιο του σχεδίου νόμου.
Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι κατηγορίες εργασιών για τις οποίες απαιτείται άδεια δόμησης. Ειδικότερα, επανέρχεται η απαίτηση έκδοσης οικοδομικής άδειας για την κατασκευή πισίνας ή περιφράξεων.
Αντίστοιχα, απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση ικριωμάτων (έως σήμερα απαιτούνταν οικοδομική άδεια), την κατασκευή εργοταξιακών οικίσκων, την πραγματοποίηση εκσκαφών για καλώδια σε οικόπεδα πρατηρίων υγρών καυσίμων, την πραγματοποίηση εργασιών τοποθέτησης προκατασκευασμένων δεξαμενών αερίου καυσίμου σε πρατήρια καυσίμων, για την επένδυση όψεων και την αντικατάσταση υαλοπινάκων για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και τη δημιουργία δεξαμενής νερού ή πισίνας έως 50 τ.μ. (δεν απαιτούνταν άδεια).

Τέλος, για την αντικατάσταση στέγης, εφόσον η νέα στέγη έχει τις ίδιες διαστάσεις και δεν μεταβάλλει τον όγκο και το ύψος του κτιρίου, η έγκριση εργασιών εκδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης, έπειτα από αίτηση του ιδιοκτήτη ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού.
Τροποποιείται το πλαίσιο περί Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικών Θεμάτων. Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις των νησιωτικών περιοχών και της Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, τα συμβούλια αυτά δημιουργούνται στα αντίστοιχα υπουργεία (Μακεδονίας - Θράκης και Ναυτιλίας και Αιγαίου). Στην υπόλοιπη χώρα τα αρχιτεκτονικά ζητήματα που προκύπτουν θα επιλύονται από Συμβούλια Αρχιτεκτονικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων στην έδρα κάθε περιφέρειας.
Γίνονται μικρές βελτιώσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτών ελεγκτών δόμησης. Για παράδειγμα, αν δεν γίνει η αυτοψία που προβλέπεται κατά την ανέγερση μιας οικοδομής, τότε πρέπει να επιβάλλεται άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών.
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ειδική ρύθμιση για νομιμοποίηση κτιρίων κοινής ωφελείας που βρίσκονται σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Οπως αναφέρεται, τα κτίρια αυτά μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να επεκταθούν, αν εξακολουθούν να έχουν τη χρήση κοινής ωφελείας για την οποία ανεγέρθηκαν και είχαν υπόλοιπο συντελεστή, προτού ισχύσουν οι πολεοδομικοί περιορισμοί των ΖΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι σε νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο προστέθηκε ρύθμιση που καθιστά ανίσχυρους τους πολεοδομικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι ΓΠΣ, ΖΟΕ ή άλλα σχέδια χρήσεων γης μετά τον «Καλλικράτη» (Ν. 3852/10) σε αρκετές περιπτώσεις.

1 σχόλιο:

  1. Η PISINA SPA είναι μια εταιρεία κατασκευής πισινών εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, κατασκευής σπα, σάουνας και εμπορίας όλων των προϊόντων στο χώρο της πισίνας.

    Με εμπειρία στον τομέα της κατασκευής πισίνας και της επεξεργασίας νερού, δυναμικοί, ευέλικτοι, με γνώση και υπευθυνότητα, προσπαθούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα στην χαμηλότερη τιμή, ανταποκρινόμενοι στις δικές σας ανάγκες.

    Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες της Ελληνικής αγοράς και του εξωτερικού. Κάθε μηχάνημα – προϊόν, προσφέρεται με τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή standard. Όλα διακρίνονται για την αξιοπιστία στη χρήση, την απλότητα και την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους.

    Πισίνα και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το νερό; Η ειδικότητά μας! Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών και έχει ολοκληρώσει πληθώρα έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο, μας δίδαξε τον τρόπο να ικανοποιούμε την κάθε σας ανάγκη και αυτό μας καθιστά πρώτους στις προτιμήσεις σας.

    Βασική μας στρατηγική είναι η ποιότητα σε ότι αναλαμβάνουμε, για το λόγο αυτό προσπαθούμε καθημερινά να εξελισσόμαστε και να σας παρέχουμε την καλύτερη λύση στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Έχοντας εξειδίκευση στην κατασκευή πισίνας και κέντρων ευεξίας για ξενοδοχεία, medical spa, αλλά και κατοικίες, αναλαμβάνουμε τη μελέτη και την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών χρησιμοποιώντας επιλεγμένα υλικά, σεβόμενοι την υγεία των πελατών μας.

    Ακόμα, μια έμπειρη ομάδα συντηρητών είναι στο πλευρό σας, για να σας παρέχει υποστήριξη στα ζητήματα που αφορούν τον καθαρισμό και την συντήρηση της πισίνας σας, καθώς επίσης και την επισκευή ή εκ νέου κατασκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού.

    PisinaSPA

    Υπεύθυνος: Τελίδης Κωνσταντίνος

    Επικοινωνήστε μαζί μας:

    Θέση Γκορυτσά, Αγίου Γεωργίου 296, Ασπρόπυργος
    Τηλ: +30 2105599483
    Fax: +30 2105599483
    Kιν: +30 6932216732

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα