Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αναλύοντας τους λόγους ισόβιας κάθειρξης του Παπακωνσταντίνου από το Πρώτο Θέμα.

Νέο δικαστικό μέγαρο ετοιμάζεται να ιδρύσει η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με έδρα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., Αποστόλου Παύλου 6, Μαρούσι». Στη διεύθυνση αυτή, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του μεγάρου θα λειτουργεί αντ' αυτού το Πρώτο Θέμα, το οποίο ήδη εγκαινίασε τη νέα του δράση με το πόρισμα της προανακριτικής για τον Παπακωνσταντίνου [εδώ].
Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Θέμο Αναστασιάδη [το πόρισμα υπογράφει ο Χρήστος Μπόκας] τα αμείλικτα πραγματικά περιστατικά του σκανδάλου θα καταλήξουν στο καταδικαστικό «δια ταύτα» [ισόβια κάθειρξη] για τον πρώην υπουργό. Μάλιστα, προδικάζεται ότι η τελική απολογία του κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως να επηρεάσει την θέση άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, όχι όμως την δική του...

Μάλιστα, το δικαστικό σώμα του Πρώτου Θέματος ετοίμασε, αντί της προανακριτικής, το κείμενο απαγγελίας των κατηγοριών, για να μη διακόψει τις συνεχείς τηλεοπτικές παρουσίες του προέδρου Χρ. Μαρκογιαννάκη στην εκπομπή Μega-Σαββατοκύριακο, να δώσει χρόνο στον κ. Καπερνάρο να κατεβάσει νέες εφαρμογές στο ipad, να μην εμποδίσει το νέο κύκλο εκπομπών που ετοιμάζει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο διαδίκτυο και να αφήσει την κα Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώσει την ανάκριση μαρτύρων για την υπόθεση Ντρέϋφους. Ακόμη, μιας και είναι τριήμερο, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αντί να μελετά το κατηγορητήριο, θα βρει το χρόνο να επισκεφθεί και τα 67 ακίνητά του και να κάνει έναν έλεγχο για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του νερού, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα γράφει διθυράμβους στο τουίτερ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Έτοιμες, λοιπόν, οι «κακουργηματικές» κατηγορίες, τις οποίες αναδημοσιεύουμε, όχι κάνοντας δικαστικό ρεπορτάζ, αλλά απ' ευθείας από την πηγή:

- τέλεση της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος
- αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος
- αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος

Αφού το δικαστικό σώμα του Πρώτου Θέματος σημειώνει ότι η προανακριτική θα ζητά την εφαρμογή του νόμου 1608/1950 περι αύξησης των προβλεπόμενων ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου, προχωρά στην παράθεση 5+1 συμπερασμάτων, βάσει των οποίων τα μέλη της προανακριτικής -προσέξτε- ''θα καταλήξουν με πλήρη τεκμηρίωση'' σε ταύτιση με το δικαστικό πόρισμα του Πρώτου Θέματος.

Παραθέτουμε, λοιπόν, και σχολιάζουμε [με κόκκινα πλάγια γράμματα] ένα προς ένα τα συμπεράσματα:

1) Ο Παπακωνσταντίνου παρέλαβε επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ

Η αλήθεια: Ο Παπακωνσταντίνου δεν παρέλαβε επίσημα -αλλά ανεπίσημα- τη λίστα Λαγκάρντ καθώς το συνοδευτικό έγγραφο των Γαλλικών αρχών δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου. Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται επειδή δεν πρωτοκόλλησε το CD [είναι προφανές ότι το CD δε μπορεί να πρωτοκολληθεί] ή επειδή δεν πρωτοκόλλησε το συνοδευτικό έγγραφο των γαλλικών αρχών το οποίο επίσης δεν είχε πρωτοκολληθεί από τις γαλλικές αρχές [λογικό, ήταν προϊόν υποκλοπής];

Ερώτηση: Η προανακριτική θα απαγγείλει κατηγορία και στις γαλλικές αρχές για μη πρωτοκόλληση του συνοδευτικού εγγράφου;

2) Ο Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε τη λίστα στο ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο.

Η αλήθεια: Ο Παπακωνσταντίνου κάλεσε στο γραφείο του τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κο Καπελέρη, στον οποίο έδωσε τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και του ζήτησε να κάνει έναν πρώτο έλεγχο για την ύπαρξη φοροδιαφυγής. Γιατί τα πρώτα 20 και όχι όλη τη λίστα; Επειδή τα πρώτα 20 ονόματα είχαν το μισό από το συνολικό ποσό της λίστας [δηλ. 750 εκ € από το συνολικό 1,5 δις]. Αν αντίστοιχα παρέδιδε τα 2.000 ονόματα, ο έλεγχος δε θα είχε τελειώσει ούτε το 2020 [φανταστείτε ότι το ΣΔΟΕ χρειάστεηκε 5 μήνες για την έρευνα 3 μόνο προσώπων, των συγγενών του Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, σε παρόμοια περίπτωση, αυτή της λίστας του Λιχνεστάιν, το ΣΔΟΕ έκανε 14 μήνες για την πρωταρχική έρευνα]. Ο κ. Καπελέρης έκανε μία ενδεικτική έρευνα και ενημέρωσε τον τότε ΥπΟικ ότι από τα πρώτα στοιχεία που είχε ελέγξει, προέκυπτε αναντιστοιχία των ποσών με το φορολογικό τους προφίλ. Ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και λόγω του γεγονότος ότι οι πληροφορίες στη λίστα Λαγκάρντ ήταν προϊόν υποκλοπής, συγκάλεσε [24/01/2011] σύσκεψη στο γραφείο του στην οποία αποφασίστηκε ο γγ του ΥπΟικ να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές και το ΣΔΟΕ να συνεχίσει την έρευνα.

Ως προς την αμφισβήτηση της βούλησης Παπακωνσταντίνου να πατάξει τη φοροδιαφυγή, τον Μάρτιο του 2011, ο ίδιος εισάγει το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα εγκλήματος δια του νέου φορολογικού νόμου αρ. 3943/2011 (ΦΕΚ Α΄ 66/31 Μαρτίου 2001)

Τον Μάρτιο του 2011, ο κ. Καπελέρης αντικατέστησε τον μέχρι τότε γγ φορολογίας κ Γεωργακόπουλο και τον Μάιο επελέγη ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο κ. Διώτης. Στις αρχές Ιουνίου 2011, έγινε ενημέρωση του Παπακωνσταντίνου προς τον κ Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ και του παραδόθηκε σε μορφή usb [το αρχικό αρχείο ήταν σε cd=μέσο αποθήκευσης] η λίστα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος επόμενος ΥπΟικ ο οποίος να συνέχισε το φορολογικό έλεγχο; Υπάρχει κάποιος προηγούμενος ΥπΟικ ο οποίος να έκανε έρευνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής; Ουσιαστικά, κατηγορείται ο μόνος ΥπΟικ ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όλοι γνωρίζουμε το λόγο: ενοχλήθηκαν συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα συμφερόντων.

3) Παραπλάνησε τους πάντες λέγοντας πως το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και μυστικών υπηρεσιών.

Η αλήθεια: Το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Όχι απλά αποτελεί προϊόν υποκλοπής αλλά το ανώτατο γαλλικό δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί καθότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και ακύρωσε κάθε διοικητική ή δικαστική απόφαση η οποία έκανε χρήση της συγκεκριμένης λίστας.

Ερώτηση: Ποιος παραπλανεί ποιον;

4) Εξαφάνισε το αυθεντικό CD και πλαστογράφησε το αντίγραφό USB

Η αλήθεια: Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το CD αλλά το ηλεκτρονικό αρχείο εντός του CD. Γιατί; Επειδή το CD δεν είναι το ορίτζιναλ CD κάποιας δισκογραφικής εταιρείας αλλά ένα απλό μέσο αποθήκευσης. Το μόνο γνήσιο που πρέπει να ερευνηθεί είναι το αρχείο. Να φέρω ένα παράδειγμα σε όσους δεν έγινε αντιληπτό. Αν κάποιος παραγγείλει ένα γατάκι [ναι, ζωντανό, που νιαουρίζει] από τη Γαλλία και σταλθεί από το Παρίσι στην Αθήνα σε ένα χαρτόκουτο, το γατάκι είναι το ηλεκτρονικό αρχείο και το χαρτόκουτο το CD. Αν χαθεί το γατάκι, φαντάζομαι πως εσείς θα ψάχνετε το γατάκι και όχι το χαρτόκουτο! Ας υποθέσουμε, όμως, ότι έχει σημασία και η συσκευασία. Ο Παπακωνσταντίνου άλλαξε τη συσκευασία και έβαλε το ηλεκτρονικό αρχείο σε ένα USB [νέο μέσο αποθήκευσης]. Πού βρίσκεται σήμερα αυτό το USB; Ποιος το έχει; Κανείς δεν ξέρει! Όπερ έχει χαθεί ξανά το χαρτόκουτο αλλά τούτο φαίνεται δεν έχει αξία. Είπαμε, δεν είναι το γνήσιο!

Ερώτηση: Πώς αποδεικνύεται ότι ο Παπακωνσταντίνου πλαστογράφησε το αντίγραφο USB όταν το USB που παρέδωσε ο Παπακωνσταντίνου στον Διώτη έχει χαθεί;

5) Η πλαστογραφία έγκειται στην αφαίρεση τριών συγγενικών του προσώπων

Η αλήθεια: Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του πλην του γεγονότος ότι ο ίδιος συγγενεύει με τα αναφερόμενα πρόσωπα καταθέτες.

Ερώτηση: Αν αυτό δεν συνιστά ποινικοποίηση της συγγένειας τότε τί;

6) Από την πλαστογραφία το Δημόσιο ζημιώθηκε

Η αλήθεια: Αυθαίρετα και πριν την ολοκλήρωση του έλεγχου του ΣΔΟΕ αποφασίστηκε ότι το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 120 χιλ € και ο Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε για κακούργημα. Ας υποθέσουμε ότι ο Παπακωνσταντίνου έβγαλε τα 3 ονόματα των συγγενών του από τη λίστα και το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 120.000 €, τους 8 μήνες που ο ίδιος ήταν υπουργός.

Ερώτηση: Ποιο είναι το ποσό το οποίο ζημιώθηκε το ελληνικό κράτος από τη μη είσπραξη ούτε 1 € από τα υπόλοιπα 2.059 ονόματα, τους υπόλοιπους 25 μήνες μέχρι σήμερα;

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/apopsi/item/6210-analyontas-tous-logous-isovias-katheirksis-tou-papakonstantinou-apo-to-proto-thema#sthash.1mpXsOSF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα