Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Θρίλερ στις ΗΠΑ μετά τη διαφωνία στον προϋπολογισμό

 Σε υποχρεωτική άδεια πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι 
Θρίλερ σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ελλείψει συμφωνίας στο Κονγκρέσο, η μερική διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη.   
Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τη Γερουσία του νομοσχεδίου χρηματοδότησης -περιορισμένης χρονικής διάρκειας- της κυβέρνησης που εγκρίθηκε νωρίτερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο οποίο υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα (Obamacare).     
Πλέον όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών και οι υπηρεσίες διακόπτουν τις δραστηριότητές τους, με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους στις ΗΠΑ.   
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό μήνυμα του ανακοίνωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του. Προειδοποίησε όμως το πολιτικό προσωπικό για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από 17 χρόνια που Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί διαφωνούν σε περικοπές στον Προυπολογισμό. Έτσι πάνω από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, που θεωρούνται μη απαραίτητο προσωπικό βρίσκονται στον αέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι ιστοσελίδες υπουργείων και υπηρεσιών, έχουν πλέον "πέσει".
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα