Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ισόβια για τα πλαστά αγροτικά τιμολόγια


Γράφτηκε από την Νικολέττα Κολυβάρη
Σε ισόβια δεσμά καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας τους 3 από τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατ. ευρώ και μεγάλης φοροδιαφυγής, με επίκεντρο την Τριφυλία.
Ο Φιλιατρινός με τα θερμοκήπια καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς μετάνιωσε και επέστρεψε τα χρήματα από την είσπραξη του ΦΠΑ στο Δημόσιο. Μία δικαστής έκρινε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, και μειοψήφησε.
Ο Φιλιατρινός, οι δύο Αθηναίοι και ο Θεσσαλονικιός κρίθηκαν ένοχοι γιατί έφτιαχναν πλαστά τιμολόγια τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κερδίσουν από την επιστροφή ΦΠΑ, ζημιώνοντας το Δημόσιο με 843.460,89 ευρώ. Αθώοι κρίθηκαν όλοι τους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης - οπότε ο έτερος Φιλιατρινός κατηγορούμενος, που αντιμετώπιζε μόνο τη συγκεκριμένη κατηγορία, αθωώθηκε.

Οι συγγενείς των κατηγορούμενων αντέδρασαν με επιφωνήματα έκπληξης και κλάματα στο άκουσμα της απόφασης, και μόλις οι δικαστές σηκώθηκαν να φύγουν ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας και κατάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα