Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο εφιάλτης του Δημογραφικού και η αδιαφορία της πολιτικής εξουσίας.

Του Κ. Κωνσταντόπουλου
Προέδρου Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.
Με αφορμή την γιορτή των Πολυτέκνων την Κυριακή 3-Νοε., είναι σκόπιμο να παρουσιάσουμε κάποια στοιχεία σχετικά με το δημογραφικό μέλλον αυτής της χώρας.
Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε – πιστεύουμε – και η τελευταία. Συνηθίζεται άλλωστε και είναι και χρήσιμο. Είναι χρήσιμο γιατί μπορεί να δει κανείς τις προοπτικές και το μέλλον αυτού του τόπου με βάση πληθυσμιακά χαρακτηριστικά. Να δει κανείς τα αποτελέσματα της επί χρόνια ασκούμενης πολιτικής και τα οφέλη της στο κοινωνικό σύνολο.
Τα στοιχεία που έδωσε  στην δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το 2012 κατέδειξαν ότι  η Ελλάς έχει πλέον εισέλθει στην οδό του νεκροταφείου, αφού για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 (από τις οποίες 15.420 ήταν γεννήσεις αλλοδαπών, δηλ. οι γεννήσεις από τις Ελληνίδες ήσαν μόλις 84.851!!!). Ουδέποτε άλλοτε η Ελλάς είχε τόσο μικρό αριθμό γεννήσεων και επί συνόλου 220 κρατών ευρίσκεται στην 199η θέση. Πρόκειται περί πρωτοφανούς καταντήματος. Βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της, όταν μάλιστα το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και ουδεμία ελπίς διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί ν΄ ανατραπεί αυτή η εφιαλτική κατάσταση.
Οι θάνατοι δε ανήλθαν  στους 116.670 για πρώτη φορά ουσιαστικώς  από το 1921 (με εξαίρεση το 1932 που είχαν  ανέλθει στους 117.593, πλην όμως οι γεννήσεις του έτους αυτού ήσαν 185.523, δηλ. υπήρχε μία υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατά 66.930)!!!
Στις 28 Δεκεμβρίου 2012, (πρίν περίπου ένα χρόνο) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνει: «ότι ο Μόνιμος Πληθυσμός της Χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197 άτομα. Ο Μόνιμος Πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της Χώρας. Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (Ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.»
Από την απογραφή του 2011 προκύπτει ότι: 
    • Νόμιμος Πληθυσμός (δημότες):    9.903.268 άτομα.
    • Μόνιμος Πληθυσμός  10.815.197 άτομα.

Και μόνο το γεγονός ότι  η χώρα δεν έχει πλέον νόμιμους κατοίκους ούτε καν 10 εκατομμύρια, όπως είχαμε συνηθίσει να αναφέρουμε στο  παρελθόν, δίνει την εικόνα της  πληθυσμιακής – και όχι μόνο – παρακμής μας.
Η σημασία του πληθυσμού  στη σύγχρονη Ευρώπη είναι εμφανής  και μόνο από το γεγονός ότι  εγκρίθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο το σχέδιο για την  ομοιογενή καταγραφή των δημογραφικών στοιχείων στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Αυτό, δεν αποτελεί απλώς μια άσκηση στατιστικής για την παραγωγή ποιοτικών στοιχείων. Τα δημογραφικά αυτά δεδομένα χρησιμοποιούνται τόσο στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων της Ε.Ε. (π.χ. υπολογισμός ειδικής πλειοψηφίας σε ψηφοφορίες), όσο και στην κατανομή κονδυλίων από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, καθώς βέβαια, και για τις ποσοστώσεις στην εκπροσώπηση των κρατών-μελών στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και τη στελέχωση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών. Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά η ρήση του μεγάλου Γάλλου δημογράφου Αλφρέδου Σωβύ (Alfred Sauvy):
«Τα προβλήματα του πληθυσμού είναι τόσο θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν και καμιά χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στη ζωή».
Και ενώ ο νόμιμος  πληθυσμός της χώρας μειώνεται  σταθερά, η Κυβέρνηση, με σωρεία από λάθη, παραλείψεις αλλά και θέσπιση διατάξεων δημιούργησε ένα σύνολο δημογραφικών αντικινήτρων και έπληξε καίρια την πολύτεκνη οικογένεια, το μόνο θεσμό που θα μπορούσε να αποτελέσει την ελπίδα επιβίωσης των Ελλήνων τις επόμενες δεκαετίες.
Η εφιαλτική αυτή κατάσταση  της υπογεννητικότητος, που μαστίζει τη χώρα μας, επιτείνεται από τα γεγονός  ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος  ουδόλως καταδέχθηκε να ασχοληθεί  σοβαρά με το δημογραφικό πρόβλημα. Απόδειξη αυτού η κατάργηση στην πράξη, τα τρία τελευταία έτη, όλων σχεδόν των  κινήτρων, ιδιαίτερα των θεσμικών – δηλαδή αυτών που δεν έχουν οικονομικές επιπτώσεις –, που η ίδια η πολιτεία είχε θεσπίσει και ίσχυσαν επί σειρά ετών με θετικά αποτελέσματα
Απολαμβάνει μακαρίως τον  ύπνο της. Οι μεν κατέχοντες την εξουσία αρκούνται στην απόλαυση των αγαθών της εξουσίας, οι δε ορέγονται την εξουσία και ονειρεύονται πότε και αυτοί θ΄ απολαύσουν τα αγαθά της.
 Η (συγ)κυβέρνηση  με όλα τα νομοθετήματα, που  φέρνει προς ψήφιση και λαμβάνουν  την ισχύ νόμου, το μόνο που πράττει είναι πώς θα πλήξει τους πολυτέκνους και μάλιστα όσους έχουν περισσότερα τέκνα και τούτο γιατί:
  -Κατάργησε και δεν χορηγεί πλέον τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας.
-Κατάργησε το επίδομα των πολυτέκνων, που έχουν ένα έως δύο προστατευόμενα τέκνα και για τους άλλους θεσπίζει όρια εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής κατ΄ επανάληψη έχουν αποφανθεί ότι η θέσπιση ορίων εισοδήματος είναι αντισυνταγματική!!
- Κατάργησε και τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής του ποσού των 2.000 ευρώ, που εδίδετο σε όσες μητέρες αποκτούσαν το 3ο και άνω τέκνο τους.
- Κατάργησε  ακόμη και τα πενιχρά αφορολόγητα  ποσά για τα προστατευόμενα  τέκνα.
Μεταχειρίζεται  τον πολύτεκνο, όπως τον άγαμο (!!), με αποτέλεσμα το 2014 να κληθούν οι πολύτεκνοι να πληρώσουν για φόρο εισοδήματος χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν θα έχουν, αφού πολύτεκνοι και μη για κάθε εισόδημα πάνω από τα 9.550 ευρώ οι μισθωτοί θα καταβάλουν φόρο από 22% έως και 42%!, οι δε μη μισθωτοί από το πρώτο ευρώ θα καταβάλουν φόρο από 26%!!!!
-Επιβάλλει  εισφορά αλληλεγγύης στον πολύτεκνο τα ίδια ποσά, όπως και στον άγαμο.
Ο νόμος 4172//2013, περί της φορολογίας εισοδήματος, ο οποίος ουσιαστικώς επανέλαβε τις διατάξεις του νόμου 4110//2013, στέλνει στην κυριολεξία τους πολυτέκνους στο ικρίωμα. Καταργεί και τα ελάχιστα  αφορολόγητα ποσά, που ίσχυαν για όσους είχαν προστατευόμενα τέκνα και φορολογεί τους πολυτέκνους, με όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν (4,5,7,10,13 κ.λπ.), όπως ακριβώς τους αγάμους!!! Ευνοεί σκανδαλωδώς τους αγάμους και έχει στο στόχαστρο τους οικογενειάρχες και ιδίως τους πολυτέκνους, με σκοπό ν΄ αποτρέψει τους νέους ν΄ αποκτήσουν παιδιά!!!
Πρόκειται περί της εφαρμογής  μίας άκρως αντιπολυτεκνικής, αντιοικογενειακής και αντιδημογραφικής πολιτικής, την οποία ενσυνειδήτως εφαρμόζει η Κυβέρνηση, που πλήττει ανελέητα τους πολυτέκνους και τους τιμωρεί για όσα περισσότερα παιδιά έχουν.
Η καρατόμηση των πολυτέκνων και μάλιστα όσων έχουν μεγαλύτερο αριθμό προστατευομένων τέκνων θα γίνει αντιληπτή το επόμενο έτος 2014, αφού τότε θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2013 και  θα φορολογηθούν βάσει των διατάξεων του Ν. 4172//2013 με την κατάργηση του αφορολογήτου των τέκνων. Δείτε τί θα συμβεί με τους πολυτέκνους το 2014:
α) πολύτεκνος με 4 ανήλικα τέκνα για εισόδημα 26.000 ευρώ, εφέτος θα πληρώσει φόρο 2.680 ευρώ συν 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο) ίσον 3.200, ενώ το έτος 2014 για το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 4.220 ευρώ, δηλ. 1.540 ευρώ επί πλέον, συν 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο)ίσον 4.740!!
β) πολύτεκνος με 5 ανήλικα  τέκνα για το ίδιο εισόδημα, εφέτος θα πληρώσει φόρο 2.000 ευρώ, συν 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο) ίσον 2.520, ενώ το έτος 2014 για το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 4.220 ευρώ, δηλ. 2.220 ευρώ επί πλέον, συν 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο)ίσον 4.740!!
γ) πολύτεκνος με 7 ανήλικα  τέκνα για το ίδιο εισόδημα, εφέτος θα πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ, συν 520 ευρώ για  εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο) ίσον 2.020, ενώ το έτος 2014 για το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 4.220 ευρώ, δηλ. 2.720 ευρώ επί πλέον, συν 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο)ίσον 4.740!!
δ) πολύτεκνος με 8 ανήλικα  τέκνα για εισόδημα 27.000 ευρώ, εφέτος δεν θα πληρώσει φόρο, αλλά μόνο εισφορά  αλληλεγγύης (2ο//ο) 540 ευρώ,  ενώ το έτος 2014 για το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 4.640 ευρώ, δηλ. 4.640 ευρώ επί πλέον, συν 540 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο)ίσον 5.180!!!
ε) πολύτεκνος με 9 ανήλικα  τέκνα για εισόδημα 30.000 ευρώ, εφέτος δεν θα πληρώσει φόρο, αλλά μόνο εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο) 600 ευρώ, ενώ το έτος 2014 για το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 5.900 ευρώ, δηλ. 5.900 ευρώ επί πλέον, συν 600 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης (2ο//ο) ίσον 6.500!!!!  Χωρίς να υπολογίζεται το χαράτσι της ΔΕΗ και οι φόροι επί των ακινήτων.
Να σημειωθεί ότι  τα ανωτέρω ποσά φόρου, θα είναι ακόμη  μεγαλύτερα λόγω της κατάργησης των  αφορολογήτων ποσών για φροντιστήρια, ιατρικές δαπάνες κ.λπ.δαπάνες, που είναι φανερό ότι κυρίως πλήττουν τις οικογένειες με πολλά παιδιά!!! Δυστυχώς ο νομοθέτης είναι ως να εξωθεί κάθε  πολύτεκνο πατέρα να προβεί σε πραγματικό ή εικονικό διαζύγιο και να δίνει τα ποσά των εξόδων των παιδιών του ως «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» οπότε, κατά τα προτεινόμενα, τα ποσά αυτά θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα!!!. Να αναφερθεί επίσης, ότι πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα παιδιά, θα πάρει 2.000 ευρώ επίδομα(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ, έναντι 2112 έως 3.708 ευρώ - αν είχε παιδί μικρότερο των 6 ετών - που εισέπραττε πέρυσι), αν έχει εισόδημα μέχρι 48.000 ευρώ, αλλά θα πληρώσει φόρο για αυτό το εισόδημα: 14.060 ευρώ!!!
 Αυτό είναι  το «δίκαιο φορολογικό σύστημα», που επαγγέλλονται οι αναλαβόντες τον ρόλο του Ηρώδη νέοι σφαγείς των πολυτέκνων!!
Βέβαια θα μεθοδεύσουν, εφ΄ όσον θα ευρίσκονται στην εξουσία, ώστε οι φορολογικές δηλώσεις το 2014 να υποβληθούν μετά τις Ευρωεκλογές, δηλ. μετά τον Μάιο, για να μην  αντιληφθούν οι πολύτεκνοι τη σφαγή  τους!!
Τέτοιου είδους φορολογική πολιτική με τέτοιο αντιοικογενειακό, αντιδημογραφικό και αντιπολυτεκνικό χαρακτήρα ουδέποτε είχε υπάρξει.
 Γίνονται αυτά σε  μιά χώρα, η οποία καταρρέει  δημογραφικώς.
 Με τέτοιου είδους  φορολογική πολιτική εναντίον  όσων έχουν παιδιά «ποιός θα έχει την αποκοτιά να γίνει πολύτεκνος;» , όπως αναρωτιέται ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Σωτ. Ξενάκης (Παραπολιτικά 9-3-2013) και ποιός θα αποτρέψει αυτό το «Δημογραφικό έγκλημα σε εξέλιξη;» όπως επεσήμανε με άρθρο του ο εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων κ. Γιάννης Μαρίνος (Βήμα 9-12-2012);
Είναι χαρακτηριστικό για  το που οδηγείται η Ελλάς το γεγονός ότι το 1971 με πληθυσμό 8.784.732 κατοίκους, τα παιδιά (ηλικίας έως 14 ετών) υπερτερούσαν των ηλικιωμένων ( άνω των 65 ετών) κατά 1.286.846, ενώ σήμερα υπερτερούν οι ηλικιωμένοι των παιδιών κατά 518.027!!
Το 1971  οι γεννήσεις  ήσαν 141.146 και οι θάνατοι 73.819, δηλ. οι γεννήσεις ήσαν διπλάσιες από  τους θανάτους και τότε οι πολύτεκνοι δεν πλήρωναν φόρο εισοδήματος!!!
Η δημογραφική καθίζηση που υπέστει ο τόπος μας, εξ αιτίας της αντιπολυτεκνικής και αντιοικογενειακής επιδρομής της συγ(Κυβέρνησης) τα τελευταία χρόνια επόμενο ήταν να επηρεάσει και τις πολύτεκνες οικογένειες, ο αριθμός των οποίων συνεχώς μειώνεται, όπως φαίνεται από τον πίνακα που παρατίθεται:



Παρατηρείται σημαντική τάση μειώσεως των οικογενειών που γίνονται πολύτεκνες: το 2011 και το 2012 η ΑΣΠΕ έγγραψε 2.494 και 2.493 αντίστοιχα νέα μέλη, έναντι 3.551 το 2009, δηλαδή μείωση 30% σε μία τριετία (μαζί και οι αλλοδαποί, που σύμφωνα με το νόμο λαμβάνουν την πολυτεκνική ιδιότητα).
Η 2η καμπύλη είναι νέες εγγραφές από απονομή πολυτεκνικής ιδιότητας γονέων μόνο με 4 τέκνα, ενώ η πρώτη περιλαμβάνει και τις άλλες κατηγορίες που λαμβάνουν την πολυτεκνική ιδιότητα (χήρες, χήροι, ανάπηροι με 3 τέκνα κ.λπ.).
Στο ανωτέρω γράφημα είναι εμφανής η αυξητική τάση νέων πολύτεκνων οικογενειών από το 2005 έως και το 2009, διότι στο διάστημα αυτό εφαρμόστηκε ο διορισμός των πολύτεκνων οικογενειών στην εκπαίδευση, το μοναδικό δημογραφικό μέτρο που απέδωσε νέες γεννήσεις την τελευταία δεκαετία. Το 2012 ο αριθμός των νέων πολύτεκνων οικογενειών παρέμεινε στο ίδιο χαμηλό επίπεδο με του 2011, ενώ για το τρέχον έτος με τα στοιχεία του εννεαμήνου αναμένεται για πρώτη φορά ιδιαίτερα σημαντική - επικίνδυνη μείωση της τάξεως του 30% σε σχέση με το 2012.
Όπως αποδεικνύεται  από τα ανωτέρω στοιχεία, όλο και  λιγότερες οικογένειες αποφασίζουν  να γίνουν πολύτεκνες, κάτι που προσεχώς θα έχει άμεση και εμφανή επίπτωση και στο συνολικό πληθυσμό της  χώρας.
Ανησυχητική και η  μείωση των γεννήσεων που παρατηρείται στα παιδιά των υπερπολύτεκνων (άνω των τεσσάρων παιδιών) οικογενειών, όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:


ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ  ΤΟΥ 4ου ΤΕΚΝΟΥ – σύμφωνα με τα στοιχεία της Α.Σ.Π.Ε.

ΕΤΟΣ ΓΕΝ.
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
9ος 2013
Α/Α τέκνων
5
598 
617 
565 
566 
536 
555 
469 
496 
455 
447 
334 
284 
123 
6
227 
200 
199 
177 
188 
175 
171 
161 
139 
135 
115 
101 
26 
7
105 
89 
94 
72 
73 
69 
68 
65 
60 
53 
40 
44 
18 
8
34 
41 
42 
41 
44 
25 
36 
36 
34 
22 
25 
21 
9
27 
13 
19 
24 
19 
23 
14 
11 
10 
14 
16 
10
13 
10 
11
10 
3
12
13
14
15
16
ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΚΝΩΝ
1017 
981 
947 
901 
879 
865 
776 
787 
711 
681 
536 
468 
179 

Παρά την εφιαλτική  αυτή κατάσταση της υπογεννητικότητος  η (συγ)Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα  φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων, αφού στην φορολογία ακινήτων ουδεμία  φορολογική απαλλαγή θα υπάρχει και ο πολύτεκνος με όσα παιδιά και εάν έχει ως προστατευόμενα (4,6,10,15 κ.λπ.) θα πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον άγαμο (!!) για οποιοδήποτε ακίνητο ίσης αξίας!!! Όπως δε αναφέρεται στο σ/ν που δόθηκε στη δημοσιότητα: ο γονέας με 3 και άνω προστατευόμενα  τέκνα θα απαλλάσσεται από τον νέο Ενιαίο φόρο ακινήτων, αν έχει εισόδημα: 1. Μικρότερο των 11.000€/ετησίως, 2. Αν δεν έχει κτίσματα συνολικής επιφάνειας άνω των 150τμ, ή οικόπεδο άνω των 500τμ ή αγροτεμάχια άνω των 6 στρεμμάτων 3. Αν δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και στα ασφ. Ταμεία αυτός ή συγγενικό του πρόσωπο!..
Αυτή είναι η στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, όπως λέει και ο Υπ. Εργασίας - Ανεργίας…
Ακόμη και στο θέμα της διαθεσιμότητος εμπαίζουν τους πολυτέκνους, αφού εξαιρούν μόνον εκείνους, που έχουν τουλάχιστον τέσσερα προστατευόμενα τέκνα, δηλ. εάν ο πολύτεκνος έχει μόνον τρία προστατευόμενα τέκνα και έχει άλλα τέσσερα άγαμα και άνεργα, που δεν σπουδάζουν δεν εξαιρείται!!!
Εκεί όμως που γίνονται απολύσεις…, απολύονται ανεξάρτητα πόσα παιδιά έχουν.
Στην δε κινητικότητα ο πολύτεκνος με 3 προστατευόμενα παιδιά και άλλα 4 άνεργα…, του ζητούν να είναι προστατευόμενα σύμφωνα με τον ΚΦΕ, τη στιγμή που σε άλλες  κοινωνικές ομάδες δεν ζητείται!!! 
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η  ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Η πολιτική ηγεσία της  χώρας έχει χρέος ν΄ ανατρέψει αυτή την εφιαλτική κατάσταση της υπογεννητικότητος πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, γιατί το θέμα αφορά όλους μας, είναι θέμα επιβιώσεως του Έθνους και δεν μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάς στο τέλος της ιστορίας της από εμάς τους ίδιους.
Είναι αναγκαίο να ληφθούν  άμεσα τ΄ ακόλουθα μέτρα:
1) Η επαναχορήγηση  της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης  μητέρας και η επαναχορήγηση  των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως  γινόταν μέχρι το 2009, αφού με  τις νέες ρυθμίσεις της (συγ)Κυβέρνησης  όχι μόνον δεν μειώθηκε (κατά 83.000.000 όπως διατυμπάνιζε) το σχετικό κονδύλιο των 680.000.000 ευρώ που διετίθετο, αλλά αυξήθηκε στα 770.000.000, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας.
2) Η επαναχορήγηση  του δικαιώματος της μετεγγραφής  στους πολυτέκνους και τα τέκνα  πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια από το 1979 έως 2010, στις σχολές  και Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην αντίστοιχη Σχολή, που είναι πλησιέστερη του τόπου κατοικίας των γονέων τους ή σπουδάζει ο (η) αδελφός (ή) τους. Μέτρο, που ουδέν απολύτως κόστος έχει,  τη στιγμή μάλιστα που δίδονται κατά χιλιάδες μετεγγραφές σε διάφορες άλλες κατηγορίες πολιτών ή ειδικά ποσοστά εισαγωγής, υπό τη μορφή της λεγόμενης μεταφοράς θέσης φοιτητή με αμφισβητούμενα κριτήρια, πλην πολυτέκνων!
3) Η επάνοδος του  αφορολογήτου των παιδιών, όπως καθορίσθηκε με τον Ν. 3842//2012 ( ΦΕΚ 58Α//23-4-2010) στις 25.500 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και να θεσπισθεί επί πλέον τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επί πλέον τέκνα.
4) Να εξαιρεθούν της  διαθεσιμότητος οι πολύτεκνοι  δημόσιοι υπάλληλοι και όχι  μόνον οι έχοντες τέσσερα προστατευόμενα  τέκνα.
5)  Να τοποθετούνται οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί πολύτεκνοι στον τόπο των συμφερόντων τους. Μέτρο που ουδέν κόστος έχει και να δοθεί λύση στο θέμα του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών..
6) Να εξαιρεθούν οι  πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας,  δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα  μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης  λόγω των πολλών παιδιών τους  και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τ΄ αυτοκίνητα τους καθότι δεν διάγουν πολυτελή βίο!.
7) Μέχρις ότου επανέλθουν  οι Μετεγγραφές των πολυτέκνων  φοιτητών, να γίνει νομοθετική  ρύθμιση ώστε οι πολύτεκνοι  φοιτητές που αιτούνται Μεταφορά θέσης φοιτητή, να προτάσσονται στους Πίνακες των λοιπών υποψηφίων, καθότι αυτοί μόλις και πλησιάζουν το 15% του συνολικού αριθμού των αιτούντων.
Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει  ελπίδα ότι αυτή η πατρίδα θα έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα