Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιου Ορφανίδη, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο...Λεμεσού.
Η υπόθεση αφορά αγωγή πολίτη εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που υποστηρίζει ότι με δόλιο τρόπο τον εξαπάτησαν να επενδύσει σε αξιόγραφα με αποτέλεσμα να χάσει 400.000 ευρώ. Στην ίδια υπόθεση εγκαλούνται οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας.
Ο κ. Ορφανίδης δεν παρουσιάστηκε, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο στο Δικαστήριο και έτσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε νέα δικάσιμο, στις 14 Νοεμβρίου, ώστε να εξεταστεί η τύχη του εντάλματος.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοια υπόθεση στην Πάφο. ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης είχε αναστείλει την ποινική δίωξη κατά Ορφανίδη, με την αιτιολογία ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως... δεν πρόκειται να έρθει ξανά στην Κύπρο. Παράλληλα, σε επιστολή προς το δικηγόρο του καταγγέλοντα, ανέεφερε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε ιδιωτική ποινική αγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα