Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τα μεροκάματα της φοροδιαφυγής -Στη λίστα του ΣΔΟΕ ο τραγουδιστής Πλούταρχός, ο εργατολόγος-βουλευτής Μητρόπουλος και ο πλαστικός χειρουργός Παπαδόπουλος

Εκτός από το όνομα του τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου που φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα της φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές εντόπισαν και έναν πλαστικό χειρουργό και ένα δικηγόρο – βουλευτή, οι οποίοι ελέγχονται για φορολογικές παραλείψεις-παραβάσεις.

Οπως αναφέρει και η Espresso το ΣΔΟΕ στους 3.000 ελέγχους που έκανε εντόπισε όργιο φοροδιαφυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 59.100.000 που ζημίωσαν το κράτος με 13.600.000 ευρώ.
Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ο τραγουδιστής εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 2.793.000 ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, όπως λέει η σύζυγός του η υπόθεση έχει κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε ο δεκαετής έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου.,
Για απόκρυψη εσόδων ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται από το ΣΔΟΕ και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιώργος Παπαδόπουλος.
Για υπόθεση μη έκδοσης απόδειξης ύψους 1.000.000 δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στοχοποιείται από το ΣΔΟΕ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος που ως εργατολόγος είχε εισπράξει το ποσό και όπως τονίζει είχε καταθέσει βεβαίωση επίσημης μεταφοράς και δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Το ΣΔΟΕ έκανε φύλλο και φτερό εκ νέου τα στοιχεία του Γιάννη Καρούζου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές. Εταιρεία στο όνομά του εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή άνω των 7,8 εκατομμυρίων.

Και φυσικά οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής δεν σταματούν εκεί αφού άλλος γνωστός δικηγόρος από τον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών 1,1 εκατομμυρίου, ενώ γνωστή εταιρεία στο χώρο της εστίασης επίσης, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής ·
Δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353 ευρώ.
Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε 3 φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173 ευρώ.
Δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352€ από άδηλη πηγή.

Στο πλαίσιο των Ειδικών Ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε 2 τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και στην Πάτρα και σε 2 εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική ύψους 13.694.000 ευρώ, γιατί εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.



Πηγή: iefimerida.gr

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα