Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η αυτοπεποίθηση του ψεύδους και η συστολή της αλήθειας..

ragkousis_11122013.jpg
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου «Τα καθαρά χέρια της Χρυσής Αυγής - Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας», προβλέποντας ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ακροδεξιού μορφώματος όσο δεν αποκαθίστανται οι κοινωνικές αδικίες από την κυβέρνηση.
Κατά τον πρώην υπουργό είναι δικαιολογημένη η στάση της ελληνικής ελληνικής κοινωνίας, η οποία μάλιστα θα καθορίσει την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα που ενισχύσουν την αίσθηση της κοινωνικής αδικίας όπως:

-Δεν προχωρεί στον έλεγχο των πολλών λιστών που υπάρχουν και όχι μόνο η λίστα Λαγκάρντ καθώς δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εμβασθεί στο εξωτερικό και δεν έχουν ελεγχθεί,

-Τα κέρδη των επιχειρήσεων διαρκώς αυξάνονται επειδή διαρκώς μειώνεται το μισθολογικό κόστος

-Συνεχίζεται η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών χωρίς διαγωνισμό

-Το ΚΚΕ πωλεί την τηλεοπτική του άδεια και τα χρήματα πάνε στο κομματικό ταμείο και όχι στα ταμεία του κράτους

-Η κυβέρνηση νομοθέτησε φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές


«Η Χρυσή Αυγή με τα χεριά της βαμμένα στο αίμα και στο μαύρο πολιτικό χρήμα» επισήμανε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσει να είναι παρούσα όσο δεν αποκαθίσταται η κοινωνική αδικία» και κάλεσε τις «υγιείς δυνάμεις» να το αντιληφθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής να παρακμάσει.

Epikairo: Στο πάνελ της χθεσινής εκδήλωσης, από την πλευρά των πολιτικών, κάθονταν οι Παυλόπουλος, Σταθάκης, Κουβέλης και Ραγκούσης. Οι τοποθετήσεις των τριών πρώτων ήταν "στρογγυλεμένες", δηλαδή ακούστηκαν πράγματα που έχουν ακουστεί κατά κόρον στο δημόσιο διάλογο για τα αίτια ανόδου της Χ.Α. Αν εξαιρέσει κανείς τη διεκπεραιωτική παρέμβαση Σταθάκη και εστιάσει στις τοποθετήσεις των υπολοίπων, αβίαστα θα εξάγει το συμπέρασμα ότι ο Ραγκούσης ανέδειξε με θάρρος, αλλά και με συστολή το πραγματικό αίτιο ανόδου της Χ.Α., που είναι το εμπεδωμένο αίσθημα αδικίας, δίνοντας και τα παραπάνω συγκεκριμένα παραδείγματα. Από την άλλη Κουβέλης και Παυλόπουλος λες και δεσμεύονταν από έναν άτυπο κανόνα "κυβερνητικής αβροφροσύνης", οι εισηγήσεις τους στράφηκαν γύρω από πραγματικές, αλλά γενικόλογες υποθέσεις (ο Κουβέλης μίλησε για την καθιέρωση του ναζιστικής προέλευσης "καθαρού λόγου" στο δημόσιο λόγο, ο Παυλόπουλος έβαλε έβαλε πέρα της παραμέτρου της καθαρότητας και την παράμετρο της ισοπέδωσης και του αισθήματος ατιμωρησίας), μη θέλοντας να αναδείξουν τον πραγματικό υπεύθυνο της ανόδου της Χ.Α., που είναι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αυτό που έκανε εντύπωση στις τοποθετήσεις ήταν από τη μια η αυτοπεποίθηση γνώμης των Κουβέλη-Παυλόπουλου, και από την άλλη μια συστολή που έβγαζε σεμνότητα από την πλευρά Ραγκούση. Ο τελευταίος είπε αλήθειες, τις οποίες δεν ακούς συχνά στο δημόσιο διάλογο, εγκλωβισμένοι καθώς είμαστε στο δόγμα της "μισής αλήθειας" που μας λένε τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη λίστα Λαγκάρντ (που ήταν και ο λόγος αποχώρησης του Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ) δεν απαξιώθηκε μια ολόκληρη παράταξη και μια τιτάνεια εμπέδωση της διαφάνειας τη διετία 2009-2011; Με την ευνοϊκή φορολογία των επιχειρηματιών και τον δωρεάν φόρο κληρονομιάς στους εφοπλιστές (τον οποίο ψήφισε και η "αντισυστημική" Χ.Α.) δεν εμπεδώθηκε το συναίσθημα ότι κάτω από το χαλί του μνημονίου γίνονται οι πιο ανίερες εξυπηρετήσεις, με θύμα τον απλό και απληροφόρητο λαό; Με την δωρεάν παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων (που ο Παπανδρέου την καταψήφισε) δεν εμπεδώθηκε η αντίληψη στην κοινωνία ότι στη μνημονιακή Ελλάδα γίνεται μια ανακατονομή της διαπλοκής και των συμφερόντων;

Ο Ραγκούσης φρόντισε να προσφέρει στους παρευρισκόμενους ψήγματα της αλήθειας, όπως ταιριάζει στην πολιτική του διαδρομή και στο ύφος των κυβερνήσεων που υπηρέτησε. Ωστόσο αυτές οι αλήθειες κρύβονται κάτω από τον μανδύα της "μνημονιακής ενοχής", που όλο αυτό το πλέγμα συμφερόντων φρόντισε να φορτώσει όλους όσους ασπάζονται αυτή την άποψη. Δεν μπορεί να μιλά με αυτοπεποίθηση ο Παυλόπουλος που οι μονιμοποιήσεις του και η γαλάζια συνέντευξη διπλασίασαν τις δημόσιες δαπάνες και σήμερα επιβάλλεται με τον πιο βάρβαρα οριζόντιο τρόπο η διαθεσιμότητα-κινητικότητα. Δεν μπορεί να μιλά με αυτοπεποίθηση ο Παυλόπουλος ο οποίος θέσπισε έναν εξαμβλωματικό εκλογικό νόμο με το bonus των 50 εδρών. Από την άλλη δεν μπορεί να μιλά "ενοχικά" ο άνθρωπος που τερμάτισε τα stage, που θέσπισε το καθολικό ΑΣΕΠ για όλους, που θέσπισε τον Καλλικράτη, τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον προοδευτικό νόμο για την ιθαγένεια, που σήμερα υποκριτικά σπεύδει αλά κάρτ να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κι αν προσπαθούν να το αποφύγουν, η αιτία εμφάνισης της Χ.Α. έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Ο υποκριτικός αντιμνημονιακός Σαμαράς της διετίας 2009-2011, που έπεισε τη συντηρητική παράταξη ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ο άνθρωπος που υποδαύλισε τους αγανακτισμένους, ο λόγος του οποίου γέννησε τον λεκτικό εξτρεμισμό των καμμένων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια λογικό ήταν να δώσει τη σκυτάλη στον ακροδεξιό εξτρεμισμό της Χ.Α. Ο άνθρωπος που σε αγαστή συνεργασία ΔΟΛ-Βενιζέλου έριξε τη νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση του 44%, ο άνθρωπος που εκβίασε εκλογές για να μην χρεωθεί την κωλοτούμπα, με αποτέλεσμα να προκύψει η "Βουλή των Τεράτων" που όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες την απορρίπτουμε. 

Δεν μπορεί λοιπόν να μιλά με ακαδημαϊκή αυτοπεποίθηση ο Παυλόπουλος, που αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του "Το λυκόφως των πολιτικών ηγεσιών" θα καταλάβει τη ζύμωση που είχε καταπιεί κι αυτός αμάσητη τη διετία 2009-2011 και να μιλά με συστολή ένας γνήσιος μεταρρυθμιστής, που πολιτεύθηκε με την αλήθεια της πυγμής. Η προσπάθεια λήθης της εθνικά υπονομευτικής συμπεριφοράς του Σαμαρά δεν θα περάσει και όσο υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Ραγκούση που θα λένε την αλήθεια, πέρα από διαχειριστικές συμβατικότητες (στην παγίδα των οποίων έπεσε και η ΔΗΜΑΡ στον ένα χρόνο που ήταν στην κυβέρνηση), τότε μπορεί όχι μόνο θα επανέλθει η ηθική και στην πολιτική, αλλά και το αίσθημα δικαίου στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα