Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ' αυτοφόρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη διαγραφή του. Την παύση του ζητά ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»- Διαγράφεται από ΝΔ (upd)
Συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, επί χρόνια πολιτευτής με τη Ν.Δ., όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ' αυτοφόρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Τομπούλογλου απαιτούσε το συγκεκριμένο ποσό εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.
Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, συνελήφθη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία, ενώ αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Η Ν.Δ. αντέδρασε αμέσως διαγράφοντάς τον. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».
Από την πλευρά του, ο υπουργός υγείας έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη και καλεί το ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού να τον παύσει από τα καθήκοντά του. «Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου. Καλούμε το Ιδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.
Το Υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς», ανέφερε σε δήλωση του ο Αδωνις Γεωργιάδης


Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.
Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.
Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.
Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκεμικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποιος είναι ο Χ. Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου, από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας.
Την περίοδο 1989-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε.).
Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
Προσπάθησε δυο φορές να εκλεγεί βουλευτής, στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β΄ Αθηνών, αλλά δεν τα κατάφερε. 

1 σχόλιο:

  1. Συνελήφθη ο νεοδημοκράτης πολιτευτής και πρόεδρος του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για εκβιασμό.
    Γράφτηκε από τον Επίκαιρο-s μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς Εκτύπωση E-mail 3 σχόλια

    590_20b4a6d8fb476a9995fbf481abe0abc4.jpg.png

    Συνελήφθη λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Χάρης Τομπούλογλου πιάστηκε έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε από ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της με το νοσοκομείο...
    Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
    Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος [protothema]

    Εpikairo: O πολιτευτής με τη ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" από το 1989 έως το 1993, ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας. Αν μάλιστα ερευνήσει κανείς το βιογραφικό του, θα διαπιστώσει αλλεπάλληλες κομματικές τοποθετήσεις από τη δεκαετία του ᾽80 ακόμη, ξεκινώντας από απλό μέλος της ΟΝΝΕΔ:

    Κομματικά αξιώματα :
    • Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το 1977
    • Γενικός Γραμματέας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (1980-1982)
    • Τομεάρχης Δυτικής Αθήνας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1980-1982)
    • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Υπεύθυνος Ιδεολογίας Τύπου και Διαφώτισης (1985-1987) και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.)
    • Εκλέκτορας για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (των Νομαρχιακών Επιτροπών της Β΄ Αθήνας Β5, Β6, Β7 και Β8) το 1993
    • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (5 ος σε σειρά επιτυχίας) στο Γ΄ Συνέδριο του κόμματος το 1994
    • Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας (1993-1995)
    • Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας (1995-1996)
    • Μέλος της Ο.Κ.Ε. Υγείας της Νέας Δημοκρατίας (1994-1997)
    • Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Δ΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 1997
    • Υπεύθυνος του κόμματος για το νομό Λευκάδας στις Ευρωεκλογές του 1999
    • Από το 1998 έως το 2000 μέλος της Ο.Κ.Ε. Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας
    • Αναδεικνύεται πρώτος κατά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων Βουλευτών της Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 1999 με 864 σταυρούς προτίμησης
    • Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Ε΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 2001
    • Διατέλεσε μέλος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Γραμματείας Πολιτευτών και πρώην Βουλευτών του κόμματος []

    Δε βάζουν μυαλό, ούτε αυτοί που τους τοποθετούν ούτε αυτοί που τοποθετούνται. Τι φταίει; Ο Τομπούλογλου; Ή αυτός που τον διόρισε σε αντάλλαγμα της προσφοράς κομματικών υπηρεσιών; Σε ποια εκλογική περιφέρεια πολιτευόταν ο Τομπούλογλου; Στη Β´ Αθηνών. Σε ποια εκλογική περιφέρεια πολιτεύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης; Στη Β' Αθηνών. Σε ποιον πολιτικό θα μετέφερε το μηχανισμό του ο Τομπούλογλου, τον οποίο τοποθέτησε ο Λυκουρέντζος και κράτησε στη θέση του ο Άδωνις, προφανώς μετά από «αξιολόγηση»; Στον Φούφουτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα