Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Α. Αραβαντινός: Εντυπωσιακές αποκαλύψεις καταγγελίες κατά δικαστών εισαγγελέων. Προφυλακίζουν και καταδικάζουν με συνοπτικές διαδικασίες και ενδείξεις

"Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη δικαιοσύνη, καταπατείται κάθε ίχνος ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αδιαχώρητο στις φυλακές με χιλιάδες κρατούμενους να κοιμούνται σε διαδρόμους και πατώματα"
Με εξαιρετικά μελανά χρώματα περιέγραψε χθες σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές την κατάσταση που επικρατεί στη δικαιοσύνη και τις φυλακές της χώρας, ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού και γνωστός συνδικαλιστής Αντώνης Αρβαντινός.
Τον τελευταίο καιρό ζούμε, όπως είπε σε ένα κράτος δικαστών και εισαγγελέων και οι φυλακές που δεν αντέχουν άλλους κρατούμενους δημιουργούν καθημερινά ρεκόρ συνωστισμού.
Ο κ. Αραβαντινός παρομοίασε τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ως μικρούς Θεούς, οι οποίοι επειδή νιώθουν ότι δε δίνουν έλεγχο σε κανένα, προφυλακίζουν και καταδικάζουν δια ασήμαντον αφορμή και με απλές ενδείξεις χιλιάδες πολίτες.

Το περίεργο μένος τους όπως είπε, δέχονται ιδιαίτερα οι επώνυμοι των οποίων η καταδίκη και προφυλάκιση είναι προκαταβολικά δεδομένη.

Η κατάσταση αυτή καλύπτεται και ενισχύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ασκεί έλεγχο στους δικαστές μόνον όταν καταλήγουν σε αθωωτικές και απαλλακτικές αποφάσεις.

Προκαταβολικά ένοχος

Στη χώρα μας πλέον ο κατηγορούμενος είναι προκαταβολικά ένοχος και πρέπει ο ίδιος να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και αυτό ίσχυε έως και πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα

Συνωστισμός

Κάθε κατηγορούμενος ήταν ένοχος και έπρεπε να αποδειχθεί η ενοχή του.



Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώνεται κατήγγειλε ο κ. Αραβαντινός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ασκήθηκαν διώξεις κατά των υπαλλήλων των φυλακών Κορίνθου και Ιωαννίνων επειδή λόγω του αδιαχώρητου δεν δέχτηκαν άλλους κρατούμενους.

Μεταδοτικές ασθένειες

Στις φυλακές τόνισε, ενδημούν πλέον δεκάδες σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες που λόγω του συνωστισμού και της συνύπαρξης δεκάδων κρατουμένων στους ίδιους χώρους απειλείται σοβαρά η υγεία τους.

Μεταξύ άλλων, έξαρση παρουσιάζει η ηπατίτιδα Β’, το AIDS, η φυματίωση και πολλές άλλες σοβαρές μεταδιδόμενες λοιμώδεις ασθένειες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί αρνούνται να δώσουν άδεια νοσηλείας σε σοβαρά αρρώστους εκτός φυλακών και σε χώρους που μόνον εκεί μπορεί να υπάρξει θεραπεία.

Η περίπτωση Λαυρεντιάδη

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γνωστού επιχειρηματία προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που η υγεία του διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας και η ανακρίτρια αρνούνται να του δώσουν άδεια νοσηλείας σε κατάλληλο για την περίπτωση της υγείας του κέντρο.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες

Το θέμα είναι τεράστιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να δώσει άμεσες εξηγήσεις και το exedra.gr θα επανέρχεται συνεχώς δημοσιεύοντας αποκαλυπτικές πληροφορίες για την κατάσταση στις φυλακές και τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα