Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ:ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ -Ο κατάλογος, των υποψηφίων προέδρων στην ΝΔ, ολοκληρώθηκε με κωμικοτραγικο τρόπο . Η υπόγεια ένταση ΣΑΜΑΡΆ -ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, αποδεικνύει ότι άλλη ήταν η μεταξύ τους συμφωνία , όταν το βράδυ του δημοψηφισματος ξαφνικά ο Σαμαράς του παρέδωσε την ηγεσία.
-Όπως ο Τσιπρας αιφνιδίασε τους πολιτικούς αντιπάλους με τις εκλογές, έτσι και ο Μειμαρακης εκμεταλευτηκε το σχετικά καλό εκλογικό αποτέλεσμα και προκήρυξε εκλογές προέδρου τώρα και όχι την Άνοιξη, όπως ήταν η μεταξύ τους συμφωνία.
-Ο Τσιπρας συμφώνησε κομματικό συνέδριο τον Σεπτέμβρη και έκανε βουλευτικές εκλογές ,καθαρίζοντας και την εσωκομματική του αντιπολιτευση και την κομματική.
-Ο Μειμαρακης συμφώνησε να βοηθήσει τον Σαμαρά να επανέλθει την Άνοιξη και έκανε το αντίθετο, αιφνιδιαζοντας ταυτόχρονα όσους σχεδίαζαν να διεκδικήσουν , την ηγεσία .
-Ο Θεοδωράκης δήλωνε προεκλογικα, πως αν δεν πάρει 10 % στις εκλογές, θα παρετηθει.
-Ο Καμένος έλεγε ότι αν δεν μπει στην βουλη θα σταματήσει την πολιτική .Μπήκε οριακά , λόγω της μεγάλης αποχής και της μη καθόδου του Καρατζαφέρη και πανηγυρίζει για την νίκη του. Θυμίζω ότι στις εκλογές του Μάη του 2012 , είχε πάνω από 10 %.
-Οι πολίτες ψηφιζουν, γιατί δεν έχουν λιγότερο κακή επιλογή. Ψηφιζουν κόμματα και ηγεσίες που δεν τηρούν καμία πολιτική ή προσωπική δέσμευση.
-Τίποτε δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, στην συμπεριφορα και στις επιλογες των κομματων ,αφού δεν υπάρχει λογική και αξιοπρέπεια. Το πολιτικό σύστημα είχε και πριν, αλλά τώρα έχει σχεδόν μόνο μικροκαταφερτζηδες.
-Αυτό που μπορεί να προβλεφθεί, δυστυχώς με σχετική ασφάλεια, είναι η στάση των κομμάτων στην ψήφιση των εφαρμοστικων νόμων του τρίτου μνημονίου.
-Χωρίς στρατηγική , σχέδιο και υπευθυνότητα, χωρίς εναλλακτική πρόταση θα τους καταγγέλλουν καθολικά και θα τους ψηφιζουν ανάλογα με τους κομματικους τακτικισμους.
-Τώρα στο GREXIT του Καλοκαιριού, θα προστεθεί και το bail in , το κούρεμα δηλαδή των καταθέσεων, αν όλοι οι νόμοι δεν ψηφιστουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
-Έχετε καμία αμφιβολία, πια θα είναι η συνέχεια της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας; ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα